| BalacuFlorin a întrebat:

Buna Dimineata! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema.Am 16 ani sunt un baiat cuminte, nu fur, nu fumez, nu beau, ma comport bine cred eu... Tatal meu mereu se ia de mine zice ca sunt prost, ca nu fac aia bine, ca trantesc usiile, si multe altele care ma enrveaza... de ce oare se comporta asa cu mine, eu ma gandesc ca munceste din greu dar are bani, adica nu munca fizica, mentionez ca sunt singur la el parintii sunt despartiti!

5 răspunsuri:
| toxik a răspuns:

Tatal tau face asa deoarece vede ca tu nu`i zici nimic, nu ridici tonul la el si chestiiwinking.

| XVCDG a răspuns:

Probabil ca are multe pe cap.Si tatal meu mai face din astea incearca sa nu pui la suflet...

| RaluuRaluu a răspuns:

Probabil, sufera, de despartirea cu mama ta sad. Incearca sa vb cu el, sa ii spui ca te doare toate aceste lucruri pe care ti le spune sad. Incearca, sa i`i spui ca nu e singur, si ca tu il vei ajuta in toate. Mai spune`i din cand in cand, ca il iubetii! Poate trece printr-o faza proasta straight face. Pana la urma sh adultii trebuie sprijinitii, de noi copii sad. Sper ca te-am ajutat! sad

| Serenaa a răspuns:

Buna Adelin! Te inteleg perfect pentru ca am fost intr-o situatie similara. Parintii mei au divortat si lucru asta nu m-a afectat atat de mult pe mine cum i-a afectat pe ei. In mod sigur tatal tau e foarte suparat dar nu pe tine, ci pe el insusi si de asta se poarta asa. Niciodata sa nu te invinuiesti pentru despartirea lor. Sa stii ca oricat de urat ar vorbi tatal tau face parte din cele doua persoane care te iubesc cel mai mult pe lumea asta desi sunt constienta ca parintii sunt incapabili uneori sa isi inteleaga copiii. Presupun ca relatia cu tatal tau nu e tocmai foarte prieteneasca si de foarte multe ori gresim cand ne indepartam de parinti. In primul rand spune-i ca ai dori sa vorbesti cu el(fara sa ridici tonul fiindca nu duce la niciun rezultat bun, crede-ma) si sa ii spui ca ai dori sa va intelegeti mai bine, ca nu iti place ca va certati si sa stii ca atunci cand ii spui unui parinte ca se poate baza pe tine si poate vorbi cu tine ca,, unui om mare,, lucrurile se schimba usor usor in bine. Daca totusi nu rezolvi nimic, muta-te cu mama ta. Cu putin efort insa si cu putina intelegere si din partea ta si din partea lui totul o sa fie bine. Stresul de la servici si alte probleme in mod sigur il fac sa fie mai dur.Nu ai nimic de pierdut daca incerci sa te intelegi cu el, din contra.