Mdea, asa pateam si eu inainte, nu ma lasau mult la pc, mama critica tot ce faceam, etc.
S-a obisnuit repede cand am "pus picioru" in prag, si i-am spus direct ca nu mai sunt un copil mic pe care trebuie sa-l critice mereu, si ca deja sunt destul de mare incat sa-mi pot purta singur de grija.
Genul asta de raspunsuri asa, ca din senin, sunt un fel de lovitura puternica pentru mame, si la inceput o sa se supere, dar cu timpul ii trece, trebuie sa o faci sa inteleaga ca nu mai ai 8 ani ca sa faci exact ce vrea ea, si sa-i arati ca stii si tu de acum ce-i bine si ce nu.
Si in legatura cu calculatorul, daca iti place doar sa te joci, e bine ca te lasa putin, pentru ca eu mi-am facut praf ochii acum ma chinui la scoala sa vad ce scrie la tabla, si stau si in prima banca.
Eu acum am voie sa stau cat vreau la calculator, pentru ca rare ori ma vad parintii ca ma joc, stau mai mult pe programe si invat cum pot regulile de desing, photoshop si alte programe.
Ca doar te joci e altceva, poate si de aia te lasa atat de putin, cum imi faceau si mie parintii cand eram mai mic "Da mai lasa calculatoru ala odata, toata ziua stai si te joci, altceva nu stii?".
Deci, concluzia ar fi: Incearca sa o convingi ca nu mai esti asa mic, ca ai crescut, si stii si tu sa-ti porti de grija, si chiar daca se supara la inceput, nu te speria, sau nu incepe sa ma injuri, o sa-i treaca, si apoi o sa inteleaga.
Si eu sunt la fel..doar ca eu stau mult la pc si mie imi reproseaza ca eu comentez prea mult ma cam cert cu ei....incearca sa taci si mai lasa de la tine succes
Nu esti singura. Tata e plecat in strainatate si stau cu mama si sora mea.Amandoua sunt...parca..s au blocat caseteleCum ma pun la pc..parca o aud pe mama>>Dar n ai altceva de facut? Treci la bucatarie sa ma ajuti sau fa curat prin casa.Tu nu vezi ca stai non-stop pe laptop ul ala?
Salut, parintii intotdeauna cum sunt cum nu sunt trebuie sa fim bucurosi ca ii avem langa noi.
Gandeste-te ca unii nu sunt asa norocosi si nu au parintii langa ei.
Adevarat ca uneori EXAGEREAZA parintii dar de aceea trebuie sa incercati sa le explicati. Ai nevoie pentru referate sau pur si simplu sa inveti lucruri noi. Spune-le orice ca vrei sa citesti si etc.
Cu totii am fost in situatia ta si am trecut peste. trebuie intotdeauna sa zicem ca ei si sa facem ca noi.
Succes!
Parintii sunt asa cum sunt, trebuie sa fii fericit, mama ta isi face grij pentru tine, pentru ca vrea sa fii bine, stiu cum e. si vorba lu' "MrAlex" mai lasa de la tine.