Pentru eliberarea unui pasaport individual unui minor cu varsta pana la 14 ani, sunt necesare urmatoarele acte:
cererea tip si anexa (cartonas);
certificatul de nastere, in original si copie;
actele de identitate ale parintilor sau ale reprezentantului legal in original si copie;
consimtamantul ambilor parinti sau al reprezentantului legal, autentificat la notariat, sau dat in fata lucratorului de pasapoarte;
documente justificative din care sa rezulte motivarea solicitarii;
hotararea judecatoreasca ramasa definitiva prin care minorul a fost incredintat unuia dintre parinti, in original si copie;
chitantele CEC sau trezorerie privind achitarea taxelor de emitere a pasaportului, respectiv taxa consulara (32 RON) si taxa reprezentand costul pasaportului (64, 2 RON);
pasaportul anterior, dupa caz;
De astea ai nevoie. Varul meu mereu cand venea in Romania inainte de a avea buletin asta trebuiau
Cerere tip,certificat de nastere-copie-original,acte de identitate a parintilor-copie-original,consemtamantul ambilor parinti,documente care motiveaza solicitarea, chitante cec, trezorerie
Pai eu mi-am facut recent pasaport si din cate imi aduc aminte m-am dus cu certificatul de nastere buletinele parintilor si cu vechiul meu pasaport
Deci sper ca ti-am fost de folos sau daca nu esti sigura pe raspunsul meu spune-i tatalui tau sa mearga la politie si sa intrebe de ce acte aveti nevoie pentru un pasaport.
misauratcuviata întreabă: