| menotyou444 a întrebat:

Este o problema nu este foarte grava.Trebuie sa imi fac pasaport pentru a pleca in strainatate.Eu am 13 ani si sunt minora, tata nu stie ce acte imi trebuie ca sa imi fac un pasaport si am cautat pe net dar nu prea am gasit. Daca puteti sa ma ajutati va multumesc foarte mult!

Răspuns Câştigător
| xCatastrophe a răspuns:

Pentru eliberarea unui pasaport individual unui minor cu varsta pana la 14 ani, sunt necesare urmatoarele acte:

cererea tip si anexa (cartonas);
certificatul de nastere, in original si copie;
actele de identitate ale parintilor sau ale reprezentantului legal in original si copie;
consimtamantul ambilor parinti sau al reprezentantului legal, autentificat la notariat, sau dat in fata lucratorului de pasapoarte;
documente justificative din care sa rezulte motivarea solicitarii;
hotararea judecatoreasca ramasa definitiva prin care minorul a fost incredintat unuia dintre parinti, in original si copie;
chitantele CEC sau trezorerie privind achitarea taxelor de emitere a pasaportului, respectiv taxa consulara (32 RON) si taxa reprezentand costul pasaportului (64, 2 RON);
pasaportul anterior, dupa caz;
De astea ai nevoie. Varul meu mereu cand venea in Romania inainte de a avea buletin asta trebuiau

2 răspunsuri:
| maftei a răspuns:

Cerere tip,certificat de nastere-copie-original,acte de identitate a parintilor-copie-original,consemtamantul ambilor parinti,documente care motiveaza solicitarea, chitante cec, trezorerie

| Andrada_2595 a răspuns:

Pai eu mi-am facut recent pasaport si din cate imi aduc aminte m-am dus cu certificatul de nastere buletinele parintilor si cu vechiul meu pasaport
Deci sper ca ti-am fost de folos sau daca nu esti sigura pe raspunsul meu spune-i tatalui tau sa mearga la politie si sa intrebe de ce acte aveti nevoie pentru un pasaport.