| PaulB a întrebat:

Buna eu am 15 ani.la mine la scoala mai toti colegii fumeaza.vi se pare normal sa fumezi de la varsta asta?
P. S daca nu fumez nu inseamna ca sunt prea "cuminte" sau tocilar... pur si simplu mi se pare o varsta "mica" pentru fumat confused

9 răspunsuri:
| NinaY a răspuns:

Eu fumez de la 5 ani laughing asa ca nu e o varsta mica tongue desi acum m-am lasat ma rog.

| Ela_PuRpLe a răspuns:

Buna.Nu e normal sa fumezi de la varsta asta. Fumatul e periculos, te poti imbolnavi, poti face cancer, iti afecteaza si dantura pe deasupra si multe altele.
Daca toti fumeaza tu nu trebuie sa faci ce fac ei, daca nu vrei nu fuma.Chiar daca ei iti spun ca esti prea cuminte sau tocilar, nu ii asculta, mai tarziu poate le va parea rau ca s-au apucat sa fumeze de la 15 ani.

| Ralucarrie a răspuns:

E o prostie sa fumezi...si nu! nu e normal sa fumezi de la varsta asta.
Te felicit ca nu fumezi si... tine-te tare pe pozitiibig grin

| JustMe a răspuns:

Bv tie ca nu fumezi.Si la mine in scoala ft multa lume fumeaza, am fumat si eu putin timp dar mie chiar nu imi place sa fumez, nu vad nicio placere in a trage fumu' ala in plamani. Ma rog, este intr-adevar o varsta mica pentru fumat, si majoritatea adolescentilor o fac pentru ca e cool si toata lumea o faca. Daca nu vrei, nu trebuie sa fumeziwinking Cel mai bine ar fi sa nu fumezi niciodata, doar asa ocazional pentru ca odata ajuns dependent de nicotina, ft greu te mai lasi de fumat. Stiu multa lume care se chinuie sa se lase de fumat, iar cei care au reusit s-au ingrasat mult pentru ca au inlocuit tigarile cu dulciuri. Pe deasupra de la tigari iti faci si plamanii praf, mirosi mereu a fum(mie nu imi place la sarut, se simte naspalaughing) si ti se ingalbenesc dintii si degetele. Eu pana acum am avut doar prieteni fumatori(ma rog, unu nefumator) si daca ar fi sa aleg intre fumato si nefumator, clar aleg a 2-a variantalaughing

GânduriAlbe
| GânduriAlbe a răspuns:

Asta este efectul de turmă, dacă unul fumează de ce să nu fumez şi eu că aşa fac "şmecherii". Cel mai bine este să nu fumezi la această vârstă pentru că chiar îţi distrugi plămâni dacă mai încolo nu te opreşti. Anturajul în acest caz contează enorm.

| irina20 a răspuns:

Cam rari adolescenti care gandesc ca tine. Felicitari! Nu e normal sa fumezi, mai ales la varste de 12-16 ani...

| oBanană a răspuns:

Salut Paul!
Daca nu vrei sa fumezi, nu fuma! Cum ai spus si tu, e o varsta frageda pentru asa ceva. Oricum fumatul dauneaza grav sanatatii si poti devine dependent de fumat. Poti sa iti pierzi viata din cauza lor. Sper ca ti-am fost de folos.

| PaulB explică:

Ms pentru raspunsuri. oricm mie nu mi se pare cool sau mai stiu eu ce daca fumezi oh go on... dar nici nu pot spune ca's tocilar sau prea cuminte.si mie oricum daca mi-ar spune prietenii sa fumez nu as fuma :p. nu stiu cum o sa fie la 20-21 de ani.eu nu promit ca nu o sa fumez niciodata(desi sper sa nu fumez niciodata) niciodata nu se stii tongue
P. S am o sora de 18 ani care fumeaza si nu ma atrage deloc sa fumez si eu cu ea:p

| AlinaMarianaIipc a răspuns:

Nu te apuca de fumat niciodata! Si daca esti tocilar sau cuminte pe tine nu te va arata lumea cu degetul ca ti-ai facut deras parintii, dar pe ei sigur! Ai grija de tine si SPUNE NU TIGARILOR!