Si eu detineam aceeasi proasta informatie ca si tine inainte sa intru la liceu. Nu e adevarat, fata de clasele normale, cei de la bilingv au 4 ore de engleza si o ora de istoria angliei (in engleza!) in clasa a 9-a si geografia angliei, tot in engleza, in clasa a 10-a sau invers... nu stiu exact daca istoria se studiaza in clasa a 9-a sau a 10-a. Oricum, numai materiile astea se fac in engleza, nu mate, nu fizica, nu restul materiilor. Avantaje...sunt destule: la mine la liceu cel putin cei de la profilul mate`info bilingv au si profi mai buni decat noi(mate`info simplu), inveti mai multa engleza ceea ce te va ajuta mult . Dezavantaje... eu stiu, poate fi vorba de orarul care este categoric mai incarcat si de faptul ca dai teza la engleza(dar oricum la filo daca te duci dai teza la o limba straina, daca nu chiar 2). Bafta!
Buna eu am o prietena care este la liceu stiinte bilingv engleza, si face toate materiile in lb romana dar are 5 ore de engleza pe' saptamana. Avantaje: inveti multa engleza... sau in fine limba la care te duci; Dezaantaje : dai teza din aceea limba si cum am spus faci cam 5 ore pe saptamana :-s
Nu este adevarat.Si eu sunt la profil de bilingv si am facut matematica, fizica si chimie doar in primii doi ani de liceu, normal, profesorii predau in limba romana.
Din clasa a XI-a, scapi de toate aceste materii(mate, fizica si chimie).
Avantajele? Simplu. E "bilingv"-adica limbi straine, doua la numar. Si asta o sa-ti foloseasca enorm in viata, indiferent pe ce drum o vei apuca. Poate vei vrea sa urmezi o facultate de specialitate, cum ar fi Limbi moderne aplicate.
Dezavantaje? Sincer, nu vad vreunul. Eventual iti va fi mai greu daca n-ai inclinatie pentru invatarea limbilor straine. Dar nu-ti fa griji, iti trebuie 80 % talent si 20 % munca.
Succes
Nu matematica, fizica nu sunt predate in limba engleza. In clasa a IX faci geografia Angliei in engleza si intr-a X istoria angliei tot in engleza. Si eu sunt in clasa a VIII-a si as dori sa merg la un liceu pe profil Filologie - bilingv engleza. Deoarece imi place mult engleza, ma pricep si nu am nici o treaba cu fizica si chimia, mate mai merge. Succes si sper ca ai ajuns acolo unde ai vrut!