Pai cam asa e si la mine
numai ca eu stiu sa fac cruce
in rest e simplu te duci acolo si te pui pe scaun si ai 2 ore la dispozitie sa te gandesti la lucrurile care trebuiesc puse in ordine in capul tau de ex: iubit,caine,haine noi,petrecerea de ziua ta,vacanta de vara,daca te-ai mai ingrasat sau nu,cum sa-ti faci parul etc
si din cand in cand mai ridici mana dreaptala frunte apoi pe piept pe umarul drept si pe cel stang si asa se face o cruce
e oleaca aiurea dar te obisnuiesti cu asta
si uite inca un sfat:inteleg ca nu crezi in Dumnezeu, dar cand o sa ai nevoie de el, cand o sa ai o boala Doamne fereste! zic si eu asa ca exemplu... nu o sa te mai ajute nici El petine...
ti s-a intamplat vreaodata sa vrei ceva foarte tare si sa strangi din pumni si sa spui "Doamne ajuta-ma sa fac ...cutare lucru"
si sa il poti face?
mie da...si apoi am observat ca daca ma inchin seara dorm mai linistita si daca fac asa ceva de ex:"Doamne ajuta-ma sa ma impac cu iubitul/mama/sora/tata si promit sa nu mai injur de cele sfinte!"
deci in acea zi m-am impacat cu iubitul meu desi era foaaaaaaarte clar ca eu am gresit.am iesit cu altcineva.pe scurt l-am inselat.el mi-a acordat a doua sansa si mi-a adus si un buchet mare de
trandafiri...
sfatul meu e sa ai incredere in Dumnezeu ca El exista!
nu te judec nu te cert doar vreau sa stii ca nu e bine ce gandesti
daca nu ma crezi incearca ce am facut si eu
pune-ti o dorinta(da nu una stupida cum ar fi sa castigi la loto
si promite ca vei face ceva bun sa ajuti o batrana sa o asculti pe mama ta sa te duci mai des la biserica si ai sa vezi ca ti se implineste daca te tii de promisiune
sper ca te-am ajutat
imi dai si o fundita?
Credința ortodpxă, este învoirea liberă a sufletului, vederea sufletească a unui lucru nevăzut, statornicia în ceea ce este adevărat, înţelegerea celor nevăzute, potrivită firii.
Credinţa pe care o are un om în ceea ce îi spune un alt om, este o încredere, care îşi poate găsi întărirea în dovedirea sau arătarea văzută a lucrului care a fost susţinut de unul şi crezut de altul.
Citește dacă ai timp și chef aici http://www.credo.ro/credinta.php
Întradevăr este foarte complicat să înveţi să-ţi faci o cruce.
Ai nevoie de multe exerciţii şi ani de experienţă din moment ce nu-ţi dai seama care este dreapta şi care stânga.
Cam ce harababură o fi în capul tău!
Cât despre Biserică, dacă nu consideri Creştinismul demn pentru tine, poţi considera cu bucurie că ţi-ai lărgit orizontul cultural vizitând un monument istoric.
Dacă nu eşti interesată de ceremonia Bisericească încearcă să reţii amănunte despre istoria acelui Locaş care îţi va fi cu siguranţă de folos la istorie şi mai târziu la arhitectură sau arte plastice.
Mult succes!
Nu ar trebui deloc sa fi stanjenita, prin asta arati ca il cinstesti pe Dumnezeu.Esti nerecunoscatoare fata de fiinta care a facut ca tu sa existi,fata de tot ce El a facut,tot ce ai calculator,lucruri etc toate sunt datorita lui, daca el n`ar fi creat aceasta lume, nimic nu ar fi existat.Incearca sa citesti carti despre dumnezeu, sa te documentezi chiar nu`ti este frica ca pentru ceea ce faci u acum vei plati mai tarziu? eu zi ca inca mai ai timp sa iti schimbi parerea si sa vi pe drumul cel bun.nu zic sa t duci zilnic la biserica sau sa te rogi in fiecare moment al zilei, ca sa fim sinceri nimic noi nu facem lucrul acesta.este de ajuns macar sa spui "doamne ajuta " inainte de culcare.
bafta :* gadeste te la ce ti am spus
Cand vad commurile astea imi vine sa rad Fiecare om este liber sa creada in ce vrea.Nici eu nu cred in Dumnezeu si asta nu inseamna ca nu sunt feiricta sau ca cine stie cum sunt doar ca sunt realista! Cei care zic aici in legatura cu existenta umana ar trebui sa numai vorbeasca atat de mult pentru ca nimic nu a fost dovedit.Noi trebuie sa traim pentru noi insusi nu pentru o divinitate! Eu una nu cred pentru ca am observat cum religia poate sa fie un obstacol al gandurilor libere si a alegerea stilului de viata.Preotii sunt niste omofobi care nu accepta persoanele gay,persoane care nu gresesc cu nimic dar aleg sa fie ei insusi intr-o societate ipocrita. Daca intri in biserica cu un piercing se uita stramb la tine toti si te catalogheaza imediat ca cine stie ce fel de persoana, pentru ca ei sunt ipocriti si cu o viziune a lumii inchisa, si limitata.Hai sa ne uitam in lume, in tarile celor care traiesc dupa o anumita religie.Ce vedem? In numele lui Dumnezeu se fac numai rabzoaie, numai violenta si femeile nu au drepturi din cauza ca biblia zice ca vezi tu a fost creata dintr-o coasta a omului si asta o face inferioara.Hai sa ne uitam si la Papa care tot zice vorbele alea frumoasa, sa daruim la altii ect cand el se imbarca cu haine regale si are o coroana de aur. Dupa cum vedeti eu, pot sa va dau 1000 de motive pentru care nu cred in religie, chestii REALE nu ca voi care nu aveti nici macar 1 chestie concreta sa dovediti ca ar exista.
Ca sa raspund la intrebare ta cu mana dreapta,o duci mai intai in frunte, apoi la buric, apoi in dreapta si apoi in stanga.
Ma domne eu stiu care e stanga si care e dreaptaa...eu ma refeream ca nu sunt sigura cum sa fac sus jos stanga, dreapta sau dreapta stanga
Xoxo,te simti stanjenita pentru ca mintea ta nu vrea sa priceapa ce vor parintii sa-ti zica prin toate lucrurile alea! Cand vei creste mai mare, ai sa le pricepixoxo:*goodbye!
Penaaaa1 întreabă: