| cooola a întrebat:

Eu sunt cu un baiat de o saptamana si astazi mi-a spus ca are hepatita B, si sunt foarte ingrijorata. El spune ca nu se transmite. Din ianuarie are tratament. Si imi este foarte frica, as vrea sa stiu daca se transmite.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Aici: http://www.hep.ro/informatii/hepatita-b/, ai toate informatiile despre hepatita B. Numai bine!

| psiholoaga a răspuns:

Hepatita B se transmite. Cel mai adesea prin contact sexual neprotejat (nu stiu cati ani si daca faceti sex; daca faceti, singura metoda care te protejeaza este prezervativul- folosit inclusiv in cazul sexului oral); exista virusul si in saliva, dar, ca si in cazul hiv, se considera ca nu e intr-o cantitate atat de mare incat sa fie periculos, asta in cazul in care in gura nu sunt rani sangerande (muscarea limbii, de exemplu), deoarece hepatita B se transmite si prin sange. Si se mai transmite de la mama la fat in timpul sarcinii, nasterii, alaptarii. Cel mai bine, zic eu, ar fi sa asteptati cu saruturile si sexul ca tratamentul sa isi faca efectul si el sa se vindece total, pentru ca dupa nu mai e nicio problema si stati mai linistiti.