| RedRose1 a întrebat:

Eu sunt o persoana foarte pesimista sad si am incercat sa imi schimb modul de a gandi dasr nu am reusit de una singura. poate ma puteti ajuta voi cu niste sfaturihappy

4 răspunsuri:
| sappy a răspuns:

Pesimism ca pesimism stiu cum este dar nu poti privi asa tot ce te inconjoara sigur mai sunt lucruri care te fac sa vezi si putin optimism! Incearca sa iei tot ce-i mai bun din orice si nu te lasa descurajata!

| Xpressurself a răspuns:

Nu poti reusi de una singura cate odata. mai ales atunci cand iti lipseste sprijinul necesar. va trebui sa incepi cu problema care te framanta cel mai tare si sa o duci la capat. doar apoi iei urmatoarea framantare si o rezolvi. asadar una cate una.
spune-mi mai multe in privat, inclusiv varsta. banuiesc ca esti o fata. eventual putem vb pe mess sau skype deoarece o discutie online este mai clara si obiectiva.
pesimismul este o problema legata de perspective, felul in care privesti evenimentele in viata ta. exista un mic secret si aici, adica la fel cum se spune ca meseria "se fura" tot asa si starea de bine, de optimism se poate invata prin observarea oamenilor de succes, insa nu cei din reviste sau tv.
observarea celor ce dau dovada de succes in viata si care deja sunt in viata ta. membri ai familiei, frati, verisori sau vecini, profesori, prieteni etc. de la toti poti invata cate ceva. Atentie! observarea nu presupune copierea, imitarea acestora, ceea ce este gresit. presupune observarea starii pe care aceste persoane optimiste si fericite ti-o transmit. acea stare de spirit va trebui sa o exersezi zilnic pana cand ti-o insusesti.

| SebastianBoanca a răspuns:

Poti reusi de una singura si stii de ce zic asta? pentru ca si eu am fost foaaaarte pesimist si nu vedeam rostul vietii si acum pot sa zic ca sunt un optimist convins. A fost nevoie de multa munca intr-adevar, dar se poate cu perseverenta si unele exercitii. Daca vrei sa te ajut si sa iti zic ce si cum sa faci da-mi un mesaj privat si vezi la setarile contului tau sa poti accepta mesaje de la toti utilizatorii. O zi faina iti doresc! happy

| HerrManelig a răspuns:

Nu-ti fa probleme pentru ca asta este ceva normal la varsta ta, varsta marilor intrebari si a marilor probleme, dar trece si asta. Sfatul meu este sa intelegi ca viitorul tau nu tine de pesimism sau de optimism, ci de pregatirea ta pentru viata, si pentru asta esti la varsta cea mai potrivita, asa ca invata si iarasi invata!