Daca parintii si fratii sunt de acord, de ce ar conta parerea rudelor? nu mai pune totul la suflet, ignora-i
Si ce conteaza daca unchilor tai nu le place? Nu poti sa le faci la toti pe plac. Normal ca atunci cand vei face o schimbare, multi vor fi impotriva acesteia, dar nu conteaza. Se vor obsinuii oricum, spune-le ca e decizia ta si daca lor nu le convine sa isi tina argumentele pentru ei.
Daca tu ai impresia ca la 14-15 ani pe care ii ai deciziile pe care le ei tu sunt cele mai bune te inseli amarnic iar cei din jurul tau incearca sa iti explice aceste lucruri. Ai sa mai cresti si ai sa vezi tu cum e sa dai sfaturi la cei mici si naivi
Si totusi, daca ei ii place rezultatul FINAL, care e problema?
Nu e o decizie de viata si de moarte la care s-ar fi potrivit raspunsul tau.
Astazi e o decizie minora, maine alta... cand realizeaza ca nimeni nu ii sta in cale o sa vina si deciziile mai importante
Iar asta inseamna ca trebuie sa aiba stilul mulat pe ce vor altii. E doar o tunsoare. Nu poti compara asa ceva cu furtul dintr-un magazin, apoi cu ucisul unei persoane! Una era sa se prezinte ceva ce incalca legile ca sa spui ca, domne, poate sa recidiveze si sa ajunga mai rau.
Probabil ca matusa si unchiul au alta mentalitate. Nici mie nu imi plac tunsorile de genul, dar nu stau pe capul meu, ci pe al tau, important e sa iti placa tie si sa nu iti faca pagube.
Nu ai cum sa le schimbi parerea, e ceva ce tine de estetica, eventual sa le dai exemple ca „asa se poarta" sau direct, sa le ignori rautatile.
La scoala te lasa? Nu te lasa? Fii elev model si dovedeste-le ca nu conteaza cat de lung, sau cat de scurt ai parul, important e cat si cum gandesti.
Asa sunt unele rude. Vorba aia prietenii ti-i poti alege dar rudele nu. Cel mai bine e sa nu le bagi in seama. La tipurile astea de persoane le place sa mai bage raca in familii, mai mult din invidie. Eu nu consider ca unchii si matusile fac parte din familia ta, ci doar parintii si fratii, asa ca nu au ce sa comenteze. Oricum ce le pasa lor de decizia ta, daca pe viitor te va afecta aceasta tunsoare (cum ar zice ei), e treaba ta, tu iti asumi aceste consecinte, nu ei.