Buna, ema
Stai linistita, e ceva absolut normal!
Aceeasi problema o am si eu. Mie un an nu mi-a mai venit odata dupa care a revenit!
Stai linistita nu e nimic de speriat asta doar daca nu ai avut contacte sexuale si poti avea riscul sa ramai insarcinata.
Chiar nu e o broblema grava...
Eu i-am zis mamei mele atunci si a zis ca nu e absolut nimic, pentru ca asa i s-a intamplat si ei...
Ai grija de tine emma>
Am intzles.Dar cel mai bine ar fi sa vorbesticu mama tah si ea te va duce la un doctor.nu stiu daca e ceva grav dar pentru orice eventualitate du-te la doctor ca rau sigur nu-ti va face.
Buna,la mine a fost intrerupta cam 7 luni si eram ingrijorata na,i-am spus mamei,pentru ca vedea ca nu mai luam absorbante,si mi-a spus sa merg la doctor cu ea,doctorul m`a intrebat daca am intretinut rel sexuale,si i-am zis ca nu,inca sunt virgina si apoi m`a intrebat daca sunt racita, si i-am spus ca da, si apoi cat timp nu mi-a venit si i-am zis ca aproape 7 luni de zile si mi-a dat niste ceaiuri de coada soricelului :
Mod de folosire: -infuzie: Se opareste 1 lingurita (cu vraf) cu 1 litru de apa si se lasa putin in repaos. -tinctura: Florile de coada-soricelului culese in soare se introduc, fara a le indesa, intr-o sticla pina la git, se toarna desupra rachiu de secara sau fructe de 38-40%; se lasa sa stea 14 zile in soare sau in apropierea masinii de gatit. -alifie de coada-soricelului: Se infierbinta bine 90 de grame de unt nesarat sau de untura de porc, se adauga 15 grame de flori de coada-soricelului proaspete si taiate marunt si 15 grame de frunze de zmeura taiate fin, se lasa sa sfiriie scurt in grasime, se amesteca si se da tiagia deoparte. In ziua urmatoare se incalzeste totul usor, se stoarce printr-o bucata de tifon si se introduce in borcane uscate, pregatite dinainte. A se pastra la frigider! -bai de sezut: A se lasa 100 de grame de coada-soricelului (intreaga planta) peste noapte in apa rece, a se da a doua zi in colcot si a se adauga la apa rece (a se vedea si „Bai de sezut")
Dar ar fi mult mai bine sa ii spui mamei,si sa mergeti impreuna la un doctor,adica sa nu se fii intamplat ceva, mie mi-a dat ala si mi-a venit iar, dar nu e reglata
paa!:*
Supa calda de ierburi. Daca ciclul menstrual intarzie, puteti apela la o reteta veche, care demonstreaza ca cele mai multe condimente au si efect curativ. Se pune urmatorul amestec de plante
, 1 crenguta rozmarin, 2 crengute cimbru, 10 g leustean, 20 g patrunjel, 10 g patlagina, intr-un litru de apa
si se adauga si 2 lingurite de sare, 2 lingurite de miere sau fructoza si 1/2 lingurita de suc de lamaie, totul se pune la fiert 1 ora. Se scot ierburile si se mananca supa de mai multe ori pe zi timp de 3 zile.
Ceai de coada-racului si coaja de stejar. In cazul unor menstruatii foarte abundente se recomanda acest amestec de ceai. Coada-racului calmeaza, se zice, durerile menstruale, iar coaja de stejar contine tanin cu efect astringent. Se amesteca 60 g coada-racului, 50 g coada de stejar, 30 g coada-soricelului si 30 g traista-ciobanului. Se puna apa la fiert si se oparesc plantele (1/2 l apa la 3 lingurite amestec). Se lasa la infuzat 10 minute si se strecoara. Se indulceste cu miere dupa gust. Se bea cel putin 1 l de ceai pe zi si se face o cura
de 3 zile.
Ceai de valeriana si flori de musetel. Tot pentru menstruatii abundente se recomanda urmatorul amestec de ceai. Valeriana are un efect relaxant si calmant recunoscut. Se amesteca 20 g radacina de valeriana, 20 g flori de musetel si 20 g frunza de menta. Se pune apa la fiert si se opareste amestecul (1/4 l la 2 lingurite de plante). Se indulceste cu miere. Se beau 1-2 cani, cu inghitituri mici.
Ceai de isop si cimbru. Isopul nu este doar un condiment excelent, ci are si proprietati antispastice. Se amesteca 20 g isop, l 20 g cimbru, 20 g unguras si 20 g sunatoare. Se pune apa la fiert, se oparesc plantele (1/4 l la 2 lingurite de amestec) si se lasa 5 minute la infuzat. Se beau zilnic 2 cani, cel mai bine dimineata si inainte de culcare.
Ceai de ruta (virnant). Se recomanda in cazul menstruatiilor neregulate si dureroase. Coada-soricelului calmeaza la randul ei durerile si hemoragiile prea puternice. Se amesteca ca 20 g ruta cu 20 g coada-soricelului. Se toarna apa rece peste ele (1/4 l apa la 1-2 lingurite amestec), se pune sa fiarba, se lasa apoi 5 minute si se strecoara. Se bea cate 1 cana de 2-3 ori pe zi.
Ceai antispastic. Daca aveti dureri spastice in abdomen incercati acest ceai pentru a va usura suferinta. Se amesteca 20 g coada-soricelului, 10 g roinita, 10 g flori de musetel, 10 g fructe
de fenicul si 10 g coaja de mere. Se pune apa la fiert si se toarna peste amestec (1/2 l la 3 lingurite cu varf). Se lasa 5 minute la infuzat si se strecoara. Se bea de 3 ori pe zi cate 1 cana.
Ceai de traista-ciobanului. Impotriva menstruatiilor prea ambundente se intrebuinteaza de mult timp acest ceai. Se pune 1/4 l apa la fiert si se toarna peste 2 lingurite de traista-ciobanului, se lasa sa stea 10 minute si apoi se strecoara. Se beau zilnic 2 cani.
Bautura de coada-racului. Este un preparat gustos care ajuta in durerile menstruale. Se pune 1 lingura dintr-un amestec de plante (100 g coada-soricelului, 60 g frunze de galbenele, 60 g frunze de cretisoara) in 1/4 l lapte rece se infierbanta. Se lasa 5 minute si apoi se filtreaza. Se adauga 1 lingurita de unt, 2 lingurite de miere si 1 varf de cutit de scortisoara. Se bea de 3 ori pe zi.
Alte sfaturi:
Cand ciclul este foarte slab sau absent va ajuta urmatoarele preparate:
- O baie
fierbinte cu cimbru are efecte antispastice si de stimulare a menstruatiei. Se oparesc 4 linguri de cimbru cu apa clocotita si se lasa la infuzat 10 minute. Se strecoara si se adauga in apa de baie de 36-38 grade C.
- Si baile progresive de picioare amplifica menstruatia. Se toarna intr-un lighean apa calda la 33 grade C si se pun picioarele in apa. Timp de 15 minute se adauga treptat apa fierbinte, ajungand pana la 42 grade C. Se sterg bine picioarele si se imbraca sosete groase. Se incepe cura cu 8 zile inainte de prima zi de ciclu.
Alte retete
impotriva menstruatiilor prea abundente si a crampelor:
- In cazul menstruatiilor neobisnuit de abundente sau dureroase se intrebuinteaza ceaiul de urzica-moarta. Se oparesc 2 lingurite de planta cu 1/4 l apa clocotita, se lasa la infuzat 10 minute si se strecoara. Se bea cate o cana de 2 ori pe zi incepand cu 2 zile inainte de ciclu.
- Ceaiul de radacina de sorbestrea are efect antispastic. Se toarna 1/4 l apa clocotita peste 4 linguri de radacina si se lasa sa dea intr-un clocot. Se mai lasa sa stea 10 minute, iar apoi se strecoara si se bea ceaiul, cu inghitituri mici, de-a lungul intregii zile.
- In cazul unor menstruatii puternice se recomanda baile de sezut cu musetel sau coada-soricelului. Pentru aceasta se pregatesc infuziile respective si se adauga in apa fierbinte de baie.
Eu cred ca trebuie sa ii zici mamei tale deoarece poate fi ceva grav daca nu ti-a venit de 6 luni.Incearca sa vorbesti cu ea si mergeti impreuna la un doctor e prea mult 6 luni.
Salut ema, eu am 14 ani dar mi-a venit menstruatia la 11 si la fel ca tine imi intarzie si mie chiar si 3 luni am patit o data la inceput, sti ca in primii doi ani se intampla sa intarzie mult, cred ca ar trebui sa vorbesti cu mama ta deoarece sunt sigura ca si ea a trecut prin asta si va sti daca sa te duca sau nu la un doctor, nu cumva sa fie o infectie sau nu stiu treaba ta sau poate ai motivele tale sa nu ii spui. Dar iti pun eu nu am mai auzit sa nu vina chiar 6 luni dar sti tu fiecare e altfel.