| Anileda a întrebat:

ieri am mers cu 2 prietene la mall si le-am spus fetelor nu va luati bani la voi ca va fac eu cinste.Bine am ajuns acolo ne-am luat mai multe lucruri, iar la um moment am spus hai sa mergem sa mancam o pizza, bun am mancat si la sfarsit cu nota de plata una din prietene a scos bani, si eu i-am zis ce faci? ea pai ia banii astia, iar eu fata stai linistita am zis ca platesc eu tot. iar ea auzi dar tu de ce ne-ai luat toate lucrurile astea ca sa arati ca ai tu bani sau ce? si i-am zis ce e cu intrebarea asta? iar ea: hai lasa-ma ca de aia ai facut lucrurile astea sa arati tu ca ai bani si nu stiu ce. iar eu am zis eu nu v-am adus sa va arat cati bani am ci sa ne distram un pic ca daca tot am terminat cu scoala... spuneti voi mai merita sa fiu prietena cu o astfel de persoana?

Răspuns Câştigător
| pyma a răspuns:

Hmmm! E cu dus şi întors treaba asta.
Pe de o parte trebuie să admiri faptul că prietena ta nu e interesată de banii tăi, e prietena ta pentru că îi place de tine ca om, nu în funcţie de contul tău bancar.
În al doilea rând, e cam aiurea ce ai făcut, chiar dacă intenţiile tale au fost bune. Pentru că, nu prea ştiu cum să explic, dar încerc. Pentru mine ar fi incomod să ies cu o prietenă şi ea să plătească tot, din cauză că eu nu mi-aş permite toate lucrurile alea. Adică, m-aş simţi datoare mereu, cu toate că aş şti că prietena mea a avut doar intenţii bune, m-aş simţi prost şi aiurea.
Prietena ta a reacţionat aşa nu din răutate, ci din demnitate. Nu interpreta greşit reacţia ei, dar discută cu ea, explică-i că ai făcut ce ai făcut din toată inima, cu drag pentru că îţi sunt prietene şi le apreciezi, şi nu pentru că ai vrut să te lauzi în faţa lor.
Apreciaz-o pentru sinceritatea ei, nu întâlneşti aşa oameni la tot pasul.
Pe de altă parte te înţeleg pe tine, ai avut doar intenţii bune, ai vrut să le oferi nişte clipe frumoase prietenelor tale şi te-ai ales cu reproşuri. Ceea ce mă duce cu gândul că voi nu vă cunoaşteţi foarte bine, nu aţi trecut prin experienţe care să vă consolideze prietenia şi astfel, necunoscându-vă cu adevărat, interpretaţi greşit gesturile uneia sau alteia. Lucrul ăsta se va remedia odată cu trecerea timpului...
Da, merită să fii prietenă cu ea, merită să construieşti o prietenie cu ea (prietenia se construieşte în timp, nu se capătă de pe o zi pe alta), pentru că are această calitate tot mai rară, SINCERITATEA!

10 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Da merita.Pentru ca o persoana care spune in fata ce crede. E bine sa stii ca mai exista si astfel de oameni. Daca ar fi fost cu doua fete te-ar fi barfit ca te lauzi ca ai bani etc. Dar ea ti-a spus in fata.Bineinteles nu a ales cele mai potrivite cuvinte sa ti-o spuna dar eu zic sa o ierti.Vei avea nevoie de sinceritatea ei mai tarziuhappy

| Bacemi a răspuns:

Am si eu un coleg care face asa cinste si ne certam cu el cand vine vorba de plata ca e consumatia pe masura. Si la noi mai ies uneori scantei in astfel de situatii. Dar el are placerea ca ne intelegem bine cu totii si se simte bine cand mai iesim impreuna. E placerea lui. M-am invatat ca nu are rost sa ma cert cu el. Data viitoare fac eu cinste tongue

Dupa cum spune si onutzu e de apreciat sinceritatea. Dar modul in care a spus-o imi da fiori. Ar fi trebuit sa te cunoasca pana acum si sa stie ca nu ai urmarit sa te dai mare. Probabil s-au simtit prost, le-ai pus intr-o postura delicata si de asta au reactionat asa. In loc sa iti spuna frumos ca vor si ele sa plateasca ele ti-au spus asta ca un repros. Nu prea au delicatete. Dar nu pot sti eu daca sunt prietene bune sau nu. E drept ca ar trebui sa invete sa se comporte, sa cizeleze un pic vorbele. Vorbeste cu ele si spune-le ca nu ai vrut sa se simta prost si n-ai urmarit niciodata sa te dai mare. Daca te inteleg vor fi mai pacifiste. Daca incep cu figuri sunt cazuri pierdute.

| Liviu a răspuns:

Parerea mea...
Sincer
Sa simtit prost' adica` nici eu nas accepta daca cineva ar face asa ceva'
Nici o data sa nu mai faci treaba astas chiar daca ai o situatie mult mult mai buna ca ele
Spune-i ca punem bani jumate jumatewinking sa nu se simta prost
chiar daca tu ai bani sa le imbraci numai in aur
Se simte ele prost si toti neam simti asa'
Asa daca tot e jumate jumate
e mai bine
Merita sa fii prietena cu ele
Sau simtit si ele prost...sau cel putin una din ele
Ea/ele iti sunt prietene adevaratewinking ca nu te fac de bani
Altele taceau in mama lor si mai cereau mai te invitau in oraswinking pe bani tai
Eu zic sa te rogi la dze`u sa ai prieteni ca ele'
Majoritatea in ziua de azi sunt pe portofel eu de aia nu ma integrez in anturaje
Toti vor doar pe buzunar sa fie
La fel si cu unele fete' ele vroiau discoteci si etc' eu le-am zis frate nu sunt genu ele " pa "
tongue Vorbesc din experienta alta data puneti jumate jumatehappy eu asa as face'

| Messyhair a răspuns:

De platit, puteai sa platesti tu masa, dar de cumparat lucruri...cam au dreptate intr-un fel.Eu zic sa mai vorbesti cu ea si sa lamuriti lucrurile, pentru ca pana la urma a fost doar o neintelegere.

| Carlaaa a răspuns:

Aw... nu stiu ce saa zic...
In primul` rand. urat din partea ei...
Daca ai fi vrut sa arati ca ai bani ti-ai fi luat numai tie si le-ai fi dat peste nas, nu le-ai fi cumparat si lor...
De asa ceva nu am mai auzit.

Pe zi ce trece Romania asta ma uimeste.
Eu zic sa vorbesti cu ea serios, si abia dupa discutia aceea decizi daca mai merita sau nu sa vorbesti cu ea.

| VoiceWithin a răspuns:

Pai... thinking vorbeste cu ea si spune-i ca ai vrut sa faci un gest frumos si nu sa te dai mare dar ea a inteles total gresit... daca chiar nu vrea sa te creada nu e prietena ta

| Ralucarrie a răspuns:

Daca e prima data cand face asta...nu cred ca trebuie sa tragi asemenea concluzii dar fii "atenta", dar daca nu e prima data inseamna ca nu te cunoaste prea bine ...si ce fel de prietena e aia care poate spune asemenea lucruri despre tine(daca stie ce fel de persoana esti nu cred ca ar spune vreodata asa ceva)

| MonicutZZa a răspuns:

Nu te lua dupa un singur astfel de episod. Daca sunteti prietene de mai mult timp, daca ti la ea, fii in continuare prietena cu ea. Daca nu e prima scena de acest gen, termin-o cu ea. Tu stii daca mai vrei o astfel de prietena sau nu, daca respecta criteriile tale de prietenie sau nu, daca pana acum ti-a fost o prietena buna sau nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu... poate s-a simtit prost. a avut si ea o zi mai proasta... vb cu ea si impacati-va.nu va certati din orice.:d

| Micheille a răspuns:

Pai...nu nu se merita deloc adica u le faci un cadou.cum s-ar zice si ea sare la bateie-n vorbe... cei asta, ooo nu nici intr-un caz.eu i-as trage un sut de sa sara ping ping prin tot mall-ubig grin