| Singuratica67 a întrebat:

Buna, imi puteti da cateva sfaturi sa fiu mai sociabilă cu cei din jur?

Răspuns Câştigător
| Elide a răspuns:

Nu incerca sa fortezi ceva ce nu sta in caracterul tau, nu încerca să faci pe plac altor oameni si sa te injosesti, mai ales daca nu.ti dau atenție.Fii tu, cine va simti sa vorbeasca cu tine bine, cine nu mai bine.

3 răspunsuri:
| PrintesaGumitaa a răspuns:

Nu exista o regula pentru asa ceva. O persoana sociabila vorbeste si se intelege cu cei din jur, cam atat.
Schimbarea vine de la tine.

| Subsemnatul123 a răspuns (pentru PrintesaGumitaa):

Eu m-am inteles bine cu majoritatea oamenilor cu care am interactionat si in acelasi timp eram retras si nu prea vorbeam mult cu altii. Inseamna ca sunt sociabil sau nu?

Ca sa raspund si la intrebare, baga-te si tu in subiectele de discutie ale celor din apropierea ta. Daca in fața ta (banca din față daca esti la scoala) vorbesc persoane intre ele, baga-te si tu in seama daca crezi ca ai ceva de zis. Doar n-o sa fie cretini sa te marginalizeze doar pentru ca te-ai bagat si tu in seamna. Vorbeste mai mult in pauze cu persoanele cu care te intelegi mai bine. Mai du-te cu ei si pe afara (poate cunosti oameni noi). La urma urmei, nu faci decat sa porti conversatii cu alte persoane, nu este nimic anormal in asta, nu vad cum ti-at putea schimba asta semnificativ comportamentul.

| BiancaStoian a răspuns:

Simplu, vorbeste in oglinda si dezvolta-ti orizonturile in cultura generala si este arta comunicarii unii pot tine subiecte de discutii si cateva ore. nu e ceva natural decat pentru prieteni insa poate fii o arta