Contrar a ceea ce cred oamenii, diferența dintre planetele inferioare și cele superioare nu are nimic de-a face cu dimensiunea, ci cu distanța relativă față de soare. Când calea orbitală a unei planete este mai mică decât cealaltă, atunci este considerată inferioară. Mercurul este cea mai apropiată planetă de soare, deci este inferioară tuturor celorlalte planete. Pe de altă parte, Neptun este planeta cea mai îndepărtată de soare și, prin urmare, este considerată superioară tuturor planetelor. Ceres, Pluto și alte planete pitice din centura Kuiper sunt superioare lui Neptun. Un obiect misterios, asemănător planetei, cunoscut sub numele de Sedna, este cel mai departe cunoscut obiect orbitând soarele nostru. Sedna este 8 de miliarde de mile de la soare și are o perioadă orbitală de 11, 408 ani și o perioadă de rotație de ore 10.273.
Planeta Inferioară Pământului
Există doar două planete inferioare Pământului; Mercur și Venus. Mercur este cea mai apropiata planeta de soare si contrar a ceea ce multi cred, Pamantul este mai aproape de Venus decat de Marte. Cea mai apropiată distanță între Venus și Pământ este 24 milioane mile, în timp ce distanța cea mai apropiată dintre Pământ și Marte este de milioane de mile 33.9, deși acest lucru nu s-a întâmplat.și rămâne o posibilitate matematică. O altă ipoteză pe care o fac oamenii este că cea mai apropiată planetă de soare este cea mai tare. Cu toate acestea, Venus este cea mai tare planetă din sistemul nostru solar și nu Mercur. Acest lucru se datorează faptului că Venus are o atmosferă mai densă decât Mercur și, prin urmare, conservă mai multă căldură.
Planetă superioare pe Pământ
Cinci planete sunt superioare pământului; ele sunt Marte, Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun. Marte este singura planetă stâncoasă care este superioară pământului; restul este gazos. Plantele gazoase sunt cunoscute ca giganți de gaze datorită dimensiunilor lor enorme sau uneori cunoscute sub numele de planete Jovian. Marte este cea mai studiată planetă după Pământ, pentru că prezintă anumite caracteristici asociate cu Pământul. Astronomii cred că suprafața planetei a avut o dată apă lichidă datorită prezenței vâlcilor și a suprafețelor erodate. Spre deosebire de Pământ, Marte are o atmosferă mai puțin densă, care permitea evaporarea apei, lăsând suprafața planetei goale și incapabilă să susțină viața. Jupiter este cea mai mare planetă cunoscută în sistemul nostru solar, deși imaginația Planet Nine este considerată a fi mult mai mare. Toate cele patru planete gazoase au sisteme inele, dar Saturn are cel mai vizibil sistem de inele din toate acestea.
TeSeduceMirunaDulce întreabă: