Depinde de organismul tau. Si eu am o prietena care este la fel ca tine (înălțime, greutate) si de vreun an pana acum stiu ca a avut si ea o secretie alb-galbuie si se tot plângea si ii era frica ca o sa ii vina menstruatia. Ea are acum 13 si i-a venit menstruatia pentru prima oară luna asta. (Mda. Stiu lucrurile astea despre ea Pt ca suntem cele mai bune prietene. Etc.). Nu ai de unde sa stii.
Buna.
Acea secretie este primul semn ca poate sa iti vine menstruatia, dar secretia poate sa apara cu 3 ani inainte de prima menstruatie, dar si cu 2 saptamani inainte de prima menstruatie, iar apoi o sa iti vine inainte si dupa menstruatie, deci depinde de organismul tau.
Menstruatie vine intre 12 si 16 ani, dar mie mi-a venit la 11 ani, deci varsta nu e o regula.
Apoi sunt alte semne : balonari, creste in greutate ( 1-2 kg), dureri abdominale, dar eu nu am avut nici un simtom de acest gen.
Deci, menstruatia o sa iti vina cand organismul tau e pregatit, dar daca nu iti vine pana la 17 ani, te sfatuiesc sa te duci la un dermatolog, sa nu fie vreo dereglare hormonala.