Durerea din primele zile de menstruație se datorează spasmelor sau contractarii muschilor uterului, pentru îndepărtarea mucoasei formate în timpul unui ciclu menstrual. Durerea scade pe masura ce mucoasa uterului se scurge.
Ceea ce nu se spune pe nicăieri este că aceste dureri pot fi reduse considerabil prin sport. Orice exercițiu care întărește mușchii din zona abdominală ajută: abdomene, ridicarea bazinului, genuflexiuni, chiar și flotări.
Este important de consultat un ginecolog, pentru a elimina alte cauze: fibrom uterin, adenomioza, endometrioza, probleme congenitale etc.
Te felicit că nu dorești să treci la anticoncepționale, așa cum "recomandă" cu insistență unii de pe aici.
Dismenoreea nu este o condamnare pe viață, ea poate fi redusă la o mică neplăcere prin exerciții fizice.
Te calmezi, ca ceea ce tis e intampala tie se intampla absolut tututor fetelor si femeilro, dar dupa cum vezi, nu tipa nici una, ci suprta in tacere, aceste dureri cu calmitate.
Buna.Trebuie neaparat sa mergi cu mama ta la medicul ginecolog, astfel ca orice durere care nu trece cu analgezicele obisnuite si care iti perturba viata in zilele de menstruatie inseamna un semnal de alarma. Durerea suportabila este obisnuita la menstruatie, insa cea insuportabila care te face sa urli de durere, sa tremuri, sa stai lipita de pat nu, nu este normala.Nu asculta de sfatul barbatilor care habar nu au ce zic.
Am 18, nu vreau sa iau anticonceptionale deoarece ingrasa, nu din auzite stiu asta
Nu stiu de unde ai auzit, dar ai auzit gresit.
Cum poti sa-i recomanzi asa ceva? Esti medic cumva?
M-ai lamurit cand ai zis ca durerea suportabila e normala la menstruatie.Nu este normala!
Recomandarea mea este foarte buna, dar esti libera sa nu ma crezi, e democratie
Si tu m-ai lamurit cand nici dupa ce te-am intrebat de vreo 3 ori daca esti medic, ai refuzat sa raspunzi, pentru ca accountability is f'ing hard man. Mai era pe aici un user medic care nu se ascundea dupa coada si nu era nicio problema.
https://adevarul.ro/......21566.html
Macar daca ii spuneai sa mearga la ginecolog, unde una din posibilitati este sa ii dea tratament cu anticonceptionale, asta desigur abia dupa ce face analize. Nu, tu ii zici sa ia anticonceptionale minim 1 an, desi habar nu ai de cazul ei. Medic nu esti, femeie nu esti, sa zici ca ii recomanzi din experienta ta, asemanatoare cu a ei. Ce scop ai tu pe aici, mai exact?
Apoi, in conceptia ta nicio durere nu este normala la menstruatie, nu? Distractia aceasta lunara nu are voie sa fie insotita de nicio forma de durere, altfel e o anomalie. Ma bucur ca ai aparut din neant, sa rescrii tu medicina pe TPU. Spor la citit si incearca sa renunti la dezinformarea aceasta absolut jenanta.
''Menstrual cramps (dysmenorrhea) are throbbing or cramping pains in the lower abdomen. Many women have menstrual cramps just before and during their menstrual periods.
For some women, the discomfort is merely annoying. For others, menstrual cramps can be severe enough to interfere with everyday activities for a few days every month.'' - https://www.mayoclinic.org/......c-20374938
''More than 80% of women experience cramps during their menstrual cycles. Every woman’s menstrual cycle is different, and symptoms can change from month to month. However, some symptoms are never considered normal.
Some women suffer only mild menstrual cramps, but others have severe cramps that last for days, trigger nausea, and more. If you’re dealing with severe cramps and other intense symptoms, don’t ignore it.'' - https://www.obgynassociatesmarietta.com/......difference
''A lot of people experience pain with their periods. The medical name for period pain is dysmenorrhoea. This can be anything from dull achy cramps to intense pain that feels unmanageable and cannot be easily relieved.
There are 2 types of painful period. These are known as;
-primary dysmenorrhoea
-secondary dysmenorrhea
Period pain should not be severe. Speak to your doctor if you’re experiencing pain which is affecting your day to day life. For example, you can’t go to school or work or take part in day to day activities that you enjoy.'' - https://www.nhsinform.scot/......enorrhoea/
''"Dysmenorrhea" is the medical term for painful periods (menstruation) or menstrual cramps. In addition to cramping, you might have other symptoms, such as nausea, fatigue and diarrhea. It’s most common to have menstrual cramps the day before or the day you start your period. For most people, symptoms subside after about two or three days.
Mild to moderate menstrual cramping is normal. But some people have such severe pain during their period that it interferes with their day-to-day life and prevents them from doing things they enjoy. Medication and other treatments can help with painful periods.'' - https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/4148-dysmenorrhea
De ce ti-as spune detalii despre mine? Care ar fi scopul?
Ce analize trebuie sa faca ca sa ii dea anticonceptionale? Sfatul meu a fost perfect, iti zic 100%. Suntem pe un site anonim in care fiecare poate spune orice. Eu ofer pareri avizate 100%, garantez asta. Acum daca tu vrei sa nu ma crezi, poti sa crezi ce vrei tu in schimb
Din nou, depinde de unde te informezi si ce isi doreste sa transmita! O sa intalnesti des ideea ca " e normal sa ai dureri ca esti femeie si ai menstruatie".
Incearca sa iti formezi singura pareri daca te intereseaza subiectul De exemplu, raspunde-ti tie la urmatoarele intrebari
- cum functioneaza menstruatia si de ce "doare"?
- Daca durerea e normala, de ce exista totusi femei care nu resimt dureri?
-De ce anticonceptionalele reduc durerile si cum?
documentarea asa are loc. daca cauti site-uri care sa iti sustina parerile si le arunci aici... ma rog, daca tu te simti mai bine, eu ma bucur pentru tine.
Daca vrei, pot sa iti dau si dreptate, nu sunt aici ca sa ma contrazic cu tine
M-ai pierdut la : Suntem pe un site anonim in care fiecare poate spune orice. Eu ofer pareri avizate 100%, garantez asta.
Pui doua fraze diametral opuse una langa asta si te astepti sa te iau in serios? Imi spui sa ma documentez si sa-mi pun intrebari dupa ce tu te comporti ca orice medic arogant tipic care stie doar sa indoape femeile cu anticonceptionale? Cei ca tine nu fac decat mai rau in ce priveste durerea prin care trec femeile din toata lumea. Faptul ca nu (re)cunosti importanta analizelor inainte de administrare, iarasi, este un major red flag. Ma opresc aici, e clar ca imi pierd timpul, asadar cauta-ti singur raspunsul, multumesc.
Era doar o gluma, partea aia..pare rau ca nu ai prins-o. Mai incercam data viitoare.
Daca tu stii cand si de ce se fac analize inainte de administrarea anticonceptionalelor, te astept sa spui public Hai sa vedem
Esti impotriva anticonceptionalelor, pot sa inteleg asta, dar sa stii ca cele mai multe persoane iau anticonceptionale fara prescriptie medicala.
Si totusi, de ce crezi ca anticonceptionalele sunt o problema?
Si eu te astept sa spui public ce pregatire ai, dai pe aici niste sfaturi de calci in strachini, uneori. Eu am fost voluntara intr-o organizatie care se ocupa cu educatia pe subiect si am participat la nenumarate concursuri. Nu s-a schimbat nimic fata de cand eram eu adolescenta, ceea ce este cat se poate de grav. Totusi, niciodata nu am sustinut ca raspunsul meu e perfect 100%, asa cum o faci tu. Prefer sa trimit catre articole scrise de medici si sa ofer copy paste, mura in gura. Cine foloseste informatia foarte bine, cine nu, iarasi bine.
Vad ca in continuare faci pe arogantul si aplici strategia de habar n-am, dar hai sa-i intorc intrebarea interlocutorului impotriva sa, ca-i mai amuzant asa, decat sa ma obosesc eu sa raspund, ca un om matur care ia discutia in serios. De parca eu scriam despre asa ceva daca nu stiam cu ce se mananca...
Nu, nu sunt impotriva anticonceptionalelor, dar sunt impotriva sfatului de a le lua minim un an, spus asa de un anonim de pe TPU de parca e vorba de luat vitamina C pe care o cumperi de la magazinul din colt.
Fa-te util pentru discutia de fata (ca pana acum nu ai fost deloc) si raspunde tu,,, medicul'' din umbra, macar despre importanta analizelor inainte de administrarea de anticonceptionale. In mod evident stii mai multe, altfel nu te exprimai asa, prin urmare de ce te comporti ca un copil si nu iti prezinti argumentele?
Nu suport astfel de joculete penibile. Inceteaza sa-mi mai scrii, seara buna.
Tu mi-ai scris prima, nu ti-am scris eu, ok?
In plus, daca consideri ca sfatul meu este gresit, poti aduce argumente ca sa ma contrazici? Desigur, doar daca vrei sa faci asta, de dragul discutiei.
Daca ma certi si consideri ca stii mai multe decat mine, ce te face sa crezi ca am dorinta sa iti prezint niste argumente pe care oricum nu o sa le iei in calcul?
Eu nu am nicio disputa cu tine
Buna, eu te sfatuiesc sa cauti un medic specializat pe endometrioza. Nu este normal sa ai dureri groaznice la menstruatie. Eu am fost 10 ani la medic pana sa fiu diagnosticata corect.
Exact la asta ma gandeam si eu.De-a dreptul horror cat de subdiagnosticata este endometrioza in Romania si in alte tari necizelate la capitolul medicina, tocmai fiindca medicii, atat femei cat si barbati, raspund superficial cand pacienta se plange de durerile cauzate de menstruatie, ca eh, asa e normal.Nu, nu e normal deloc! Ma bucur ca macar tot mai multe femei povestesc din experienta lor si incearca sa ridice nivelul de constientizare asupra problemei respective.