| Suzii67 a întrebat:

Buna!
In ultima perioada se întâmpla sa am o dificultate in a ma exprima. De fiecare data când cineva începe cineva sa facă o conversație cu mine sau îmi pune diferite întrebări, corpul meu și mintea mea se blochează, pur și simplu reacționează dur sau când e vorba și intre prieteni, îmi este foarte greu sa ma impun. Pur și simplu simt ca creierul meu e blocat, nici nu înțeleg ce îmi spune persoana respectiva, dar nici nu sunt in stare sa formulez un răspuns, indiferent de situație, fie ca vorbesc cu un adult, om in vârsta, prieten, bunici, șef, profesori.
As putea spune ca știu unele motive, dar nu mi se pare atât de întemeiate încât sa fie cauza acestei probleme.
Știți de la ce poate fi?

Răspuns Câştigător
| StoicAnalysis a răspuns:

Daca nu reusesti sa te expui in mod frecvent la aceste situatii pana isi da seama creierul in timp cum sa se comporte, apucate de citit. Daca citesti macar 20-30 de pagini pe zi, mintea ta va fi mai obisnuita sa dea raspunsuri pe moment. In principiu poti sa scapi prin
astea doua metode. Ori iti expui mintea pe o perioada lunga de timp incat sa se obisnuiasca cu situatiile de genul, ori citesti intensiv, si iti fortezi mintea sa dea raspunsuri indiferent de situatie.

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pai daca tu stii motivele, cum am putea sa le ghicim noi?

| dullcat a răspuns:

Buna.Ai luat in considerare sa mergi la psiholog? Pare ca e vorba de anxietate sociala, mai ales daca inainte nu se intampla asa.