anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

in ultima vreme ma mam cam certat cu mama din cauza scolii. Am ales o profesie pe care o urasc doar pentru parintii mei, si nu mam descurcat pentru ca e foarte greu. De aici sau inceput toate probemele in familie. De fiecare data cind imi zice ceva eu nu raspund pentru ca am inpresia ca mai tare se va inerva dar am multe de spus. As vrea si eu sa vorbim ca doua prietene mai ales ca ma aflu intr-un oras necunoscut si nu am pe nimeni. De ci am impresia ca tot ce fac e gresit. Am ajuns sa pling in fiecare noapte. Cum sa fac sa fim mai deschise si sa vorbim mai mult nu doar despre scoala sau probleme din familie? sad

6 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Scrie-i.
Stai jos,aduna-ti gandurile si scrie-i tot ce te doare.
Fara sa acuzi,enumerand calm doar ceea ce te supara si propunand mici solutii,care crezi ca ar putea fi puse in practica si care ar imbunatati situatia.
In afara faptului ca modul asta de comunicare o va impresiona placut pe mama ta (face parte din generatia pentru care litera scrisa are valoare),posibil sa inteleaga ca ai nevoie de mai multa rabdare si atentie din partea ei.
Incercand sa le faci pe plac,ai ajuns la o rascruce de drumuri si e nevoie sa fie auzita si vocea ta,e vorba de intreaga ta viata aici.
E o problema serioasa si scrisoarea este doar inceputul,cauta sa nu scrii lucruri care te acuza,in ea,si invit-o pe mama ta la o discutie serioasa si matura,fara strigate si acuzatii care fac numai rau si nu ajuta,in cazul de fata.
Spui ca esti intr-un oras nou si n-ai pe nimeni,ar trebui sa realizezi ca si mama ta este,probabil,in aceeasi situatie.
Si la ea,un serviciu nou,o casa cu greutatile ei,dorinta sa ii multumeasca pe toti si sa le faca pe toate cat mai bine,o obosesc si o innebunesc,uita esentialul,sau nu mai are timp si rabdare, rezervele ei sunt epuizate!
Va trebui sa-i arati ca o intelegi si sa-i ceri sa te inteleaga, la randul ei.
Nu e un obstacol imposibil, ia-o incet, cu toata dragostea si rabdarea ta de fiica iubitoare si insingurata si totul va fi bine!

| Nolkyz a răspuns:

V-ati inchis in momentul in care te-ai deschis catre varianta de a alege sa faci ceea ce vrea ea. Nu era mai usor si pentru tine si pentru ea sa faci ceea ce vrei tu si nu ceea ce vrea ea? Inca nu e tarziu, oricum. Inca poti rezolva ceva. Trebuie sa ai curaj si sa fii deschisa spre a-ti rezolva problemele. Insa daca ea nu e deschisa pentru asta, nu te chinui. Daca nu da niciun semn ca ca vrea sa te lase ce vrei tu, pur si simplu fa-o. Fa ce iti place tie. Ca e viata ta, nu e viata maica-tii.

| darrio2007 a răspuns:

Trebuie sa iti faci curaj.Sa spui lucrurilor pe nume.Chiar daca se va ajunge la cearta. Explica-i ca tu suferi alegand ce a vrut ea.

| drogh a răspuns:

Ai putea să faci o întrunire de familie şi să spui tot ce te supără. Dacă ai ales să faci o profesie pe care tu nu o suporţi, atunci e rău. Viitorul tău depinde de asta. Cred că ar fi bine să'ţi impui şi tu nişte drepturi. Nu mai sta doar la alegerea părinţilor pentru că ei trebuie să înţeleagă că o dată şi o dată copilul va evada din braţele lor şi să fie liber, să zboare către destinul care îl aşteaptă. Dacă nu poţi să lămureşti lucrurile cu familia ta, încearcă la un psiholog care te poate îndemna, dar cred că cel mai bine e doar în cadrul natural. Atrage-le atenţia şi vorbeşte'le cu sufletul deschis. Iar cât despre oraşul necunoscut, cred că poţi să uiţi de impresia asta încercând să te adaptezi şi să'ţi faci prieteni, dar ai grijă să nu fie falşi.

| Constantin_Andreea_1998_M487 a răspuns:

Parerea mea este ca tu nu ai capatat increderea mamei tale si iti e teama sa discuti cu ea si de reactia ei. am patit-o si eu! intr-o zi am decis sa ii zic mamei tot ce fac incepand cu scoala. mama a capatat cu incetul incredere in mine si acum pot vorbi liber cu ea! incearca si tu la fel poate merge si in cazul tau! happy sfatul meu! :* succes!

| Constantin_Andreea_1998_M487 a răspuns:

Parerea mea este ca tu nu ai capatat increderea mamei tale si iti e teama sa discuti cu ea si de reactia ei. am patit-o si eu! intr-o zi am decis sa ii zic mamei tot ce fac incepand cu scoala. mama a capatat cu incetul incredere in mine si pot vorbi liber cu ea! incearca si tu la fel poate merge si in cazul tau! happy sfatul meu! :* succes!