Buna nu e asa grava, eu am mai mare ca tine.Trebuie sa porti ochelari altfel ti se agraveaza...
E spre binele tau.Nu-ti cumpara lentile de contact pentru ca sunt periculoase.Mergi cu ai tai cand iti cumperi ochelari si alege o pereche cu care sa-ti stea bine, sa te avantajeze.In cele din urma te vei obisnui cu ei si chiar iti vor placea.Numai bine.
Bună! Și eu am miopie, dar mai mare ca tine. AR trebui să iei în considerare faptul că dacă nu porți ochelari o să se agraveze și o să fie mult mai aiurea. O alternativă mai sunt lentilele de contact, însă sunt scumpe și le trebuie o îngrijire foarte atentă. Poate că ochelarii nu sunt cele mai îndrăgite accesorii dar aleși cu bun-gust îți pot da un farmec aparte. Plus că nu e neapărat să îi porți tot timpul.
Port si eu ochelari tot pentru miopie si am -0, 50 respectiv -0, 75...nu sunt dioptrii mari insa pe masura ce varsta trece ele cresc si vederea la distanta o sa-ti fie din ce in ce mai dificila; miopia nu da inapoi ci chiar se agraveaza mai ales daca cresti in inaltime; cel mai bun sfat este SA PORTI OCHELARI! asculta ce spun pentru ca eu port ochelari de 13 ani (de la 3, 5ani) si tot nu o sa mi se vindece; o sa te obisnuiesti cu ochelarii iar dupa aprox. 1 luna o sa te acomodezi destul de bine-daca nu vrei ca mai tarziu sa porti lentile de jumatate de centimetru si cand ii dai jos sa nu mai vezi decat la 10 metri
misauratcuviata întreabă: