Banuiesc ca scopul principal celor care au 13-14 ani si fumeaza e de a parea mai tari, mai smecheri, mai maturi...dar, cand ajung maturi isi dau seama ca au fost fraieri ca au facut lucrul asta si incearca sa se lasa dar 99, 9% nu reusesc. Fumatul nu linisteste, nicotina provoaca dependenta si din cauza asta cautam scuze(ma relaxeaza, ma linisteste, ma simt mai bine) pentru a nu ne lasa.Bafta(is nefumator dar mi-am zis parerea)
Unii din placere - desi nu vad de ce iti poate place asa ceva - iar altii pentru a se da smecheri, pentru ca asa e "la moda"
Eu nu fumez dar daca as fi fumat as fuma din cauza problemelor, pentru a ma da mare sa zic asa, din cauza anturajului si a "prietenilor".
Te poti lasa. Eu m-am lasat dupa ce am fumat 10 ani... m-am apucat din prostie ca doar asa era moda pe vremea aia... si deja de aproape 1 an jumate nu am mai pus tigara in gura. Totul tine de vointa omului si de dorinta de a te lasa restul de tratamente/plasturi/tigari electronice sunt cancan!
Cand esti nervos te mai calmezi si o tigara merge intotdeauna bine cand esti baut sau la o cafea.
Pentru ca ei zic ca prin fumat te descarci, te linistesti dar de fapt nu este asa, iti distruge plamanii.
Fac asta sa se dea smecheri, sa strice bani degeaba, dupa un timp le intra in obisnuinta, si asta ii, vor sa se lase, reusesc maxim 2-3 luni, apoi se apuca din nou, pentru ca nu mai pot fara
Pentru ca asa a fost atunci,, si asa e si acum,, nu ai taria de afi diferit de cei care cica iti sunt prieteni si te apuci de fumat intr-un grup si trec anii,, la mine 20 ani si tot fumezi,, ajunge la un moment o necesitate,,, si ma refer acum doar la mine, nu esti puternic cand trebuie si tragi dupa anii multe din cauza slabiciuniii din acel moment,,
Giii întreabă: