anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La anul dau examenele de bacalaureat( la istorie, romana si logica).Ce modalitati eficiente as putea sa folosesc pentru a retine atat de multa materie?:-s Dau fundita :03

2 răspunsuri:
| thegatekeeper a răspuns:

Depinde de stilul fiecaruia de a invata, de cat ai invatat pana acum in liceu, de cat de repede retii, dar am sa spun cum am procedat eu. M-am apucat sa invat serios prin iarna, inainte de prima serie de simulari, dar pe parcursul liceului am invatat constant, asa ca nu mi-a fost prea greu. Am invatat prima parte a programei pentru BAC in iarna, iar partea a doua in primavara, inainte de cea de-a doua serie de simulari. In iunie, in cele 3 saptamani libere am recapitulat tot si am invatat ceea ce nu apucasem sa invat. Oricum, ideea este sa nu te aglomerezi in ceea ce priveste cantitatea de informatii si sa incerci sa inveti o saptamana la o materie, o saptamana la alta si tot asa, pentru a retine mai bine informatia si a nu confunda detaliile (la mine asta a functionat, dar desigur, nu e o regula). De obicei, cel mai eficient poti invata dimineata, in primele 3-4 ore dupa ce te trezesti.

| DayByDay a răspuns:

Sa dormi atat cat este nevoie, sa nu te culci niciodata mai tarziu de ora 22, hai 22:30. Invata in fiecare zi cate putin. Mult succes!