anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună la toată lumea!
Am și eu nevoie de câteva sfaturi.
De curând am inceput liceul (a 9-a) și chiar daca a început de 2 săptămâni eu nu socializez cu nimeni.
Și mă plictisesc foarte tare in fiecare pauza cand stau in banca și nu vorbesc cu nimeni.
Tot am stat pe telefon și am mai și citit sa nu mă plictisesc dar când văd că toți vorbesc între ei și se cunosc destul de bine iar eu stau ca o antisocială mi se duce și cheful de telefon și de tot.

As vrea și eu să bag pe cineva în seamă dar știu că mai mult de 3 cuvinte nu o sa schimb și chiar daca pare ușor să zici un "bună" nu e chiar așa laughing

Deci, as dori câteva sfaturi in legătură cu ce as putea sa mai fac in pauza:') sau cum să vorbesc cu lumea.
Știu să bag lumea în seamă, dar daca sunt și necunoscuți mai departe nu reușesc să duc conversația.

1 răspuns:
| GalusK a răspuns:

Este foarte simplu sa te gandesti cum vei incepe o conversatie cu o persoana pe care nu o cunosti dar in practica este mult mai greu. Spre exemplu eu cand fac cunostinta cu oameni noi ii intreb lucruri care par sa le avem in comun, daca tu iti vezi un coleg ca mereu asculta muzica poti incepe conversatia cu el prin al intreba (Ce muzica asculti?, genul de muzica preferat, etc...) iar dupa raspunsul lui tu il ii poti spune genul tau de muzica preferat si prelungesti conversatia prin ai povesti o intamplare cu tine in timp ce ascultai muzica, spre exemplu (Mie imi place rap, odata am fost la concertul lui x rapperul meu preferat, si acolo...) Asta este un exemplu de incepere a conversatiei, mai departe te va lua valul si vei purta o conversatie lunga. Desigur nu toata lumea asculta muzica asa ca te adaptezi in functie de persoana. Sper ca te-am ajutat!