Diferente: la filologie dai teze la engleza, romana, istorie/geografie, latina, in timp ce la stiinte sociale dai teze la engleza, romana, istorie/geografie, logica/psihologie/economie etc.
A, inca ceva: la filologie, din a 11-a, nu mai faci mate, in vreme ce la stiinte sociale vei face mate tot liceul.
Cam astea ar fi diferentele dintre cele doua profile.
Despre viitor e greu de vorbit. Te poti duce si la medicina, profilul studiat la liceu nu iti ingradeste acest lucru. Totul tine de cunostintele tale si de ceea ce ai vrea sa faci. Majoritatea elevilor de la Uman merg la facultati axate pe materiile pe care s-au axat si in liceu, de exemplu se duc la actorie, psihologie, litere, drept etc.
Daca mai doresti sa afli ceva, intreaba-ma!
Am auzit ca din clasa a 11=a nu se mai face mate nici la stiinte sociale!
Crede-ma, sunt clasa a 11-a la stiinte sociale, se face.
2 ore pe saptamana, nu?
E greu?
Da, 2 ore.
Nu-i chiar greu, depinde de tine.
La filologie te pot ajuta cu sfaturi.
Eu dau teză la română, latină, geografie sau istori, franceză sau engleză.
Mie nu mi se pare absolut deloc greu.
Bacul se dă la română, istoria care se face în clasa a 12 a + o materie la alegere dintre geografie, logică, psihologie (cea mai urâtă materie şi grea mi se pare din cauza profesoarei care ne predă ce e în carte), sociologie, sau filosofie.
Mergi la facultatea la care dobândeşti cele mai multe cunoştinţe şi la care-ţi place. Poţi face şi o şcoală postliceală sau diferite cursuri în diferite domenii solicitate acum.
Ah..am uitat să-ţi zic.
Nu se mai face matematică, fizică, biologie, chimie din clasa a 11 a.
O să ai diferite opţionale.
+
la filologie nu se face Informatică şi TIC ca la real, se face doar TIC. (asta se face din a 9 a până în a 12a, deoarece o să dai competenţe digitale si o să dai şi la limba franceză competente)
Clasele de stiinte sociale in general sunt mult mai slabe ca cele de filologie plus ca dau teze la logica si ce ai in fiecare am.La filologie se da la romana, istorie, latina si engleza sau franceza, depinde de clasa ce are ca intensiv.In principiu pe parte de uman(filologie sau stiinte sociale) spre deosebire de real(mate-info sau stiinte ale naturii) optiunile in ceea ce priveste facultatea sunt limitate. Daca ai terminat la real te poti duce la facultati destinate celor de la uman gen SNSPA, Academie, Drept.Totusi posibilitatile la uman sunt limitate fata de cele de la real.Trebuie sa te gandesti si la asta.