| Bianca_Fronie_1996 a întrebat:

Ma adresez celor care fac sau au făcut scoala in Spania.M-am mutat recent in Benidorm și vreau sa ma înscriu la scoala.Am 16 ani jumate și am terminat clasa a 9-a in România.(Nu am terminat a 10-a deoarece m-am dus la scoala la 7 ani și 9 luni datorită anului in care m-am născut, plus ca atunci nu exista clasa 0)
In ce clasa trec aici? Majoritatea spun ca o sa trec cu un an in fata. Adica dacă in România as trece a 10-a, aici trec a 11-a.Mama s-a dus la primărie și a întrebat.I-au spus ca trec a 12–a datorită anului in care m-am născut. Mama are o prietena care ii spune ca e posibil sa trec a 10-a pentru ca nu am făcut-o și la ei e un fel de treapta.
Nu înțeleg nimic.Eu in ce clasa trec?

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

De fapt, vei pierde de fapt 1 an, cel pregatitor, in care vei invata limba spaniola si abia peste 1 an, vei intra in clasa a 10-a!
Asa patesc toti copii care vin dintr-o alta tara, intra 1 an de zile in curs intensiv al limbii respective si anul urmator, reiau de unde au ramas.
In cazul tau: anul asta scoalar vei invata spaniola si abia in anul 2019, vei intra in clasa a 10-a.