Crede-ma,nu-i poti convinge asa usor.Asa erau si ai mei acum cativa ani (am 15).Da,stiu ca esti mai mare decat mine si ar trebui sa ai "libertatea" pe care o meriti,dar, cand parintii tai vad la televizor toate nenorocirile (crime, violuri, rapiri, accidente) iti dai seama ca isi fac griji pentru tine.Bine stiu ca te poti descurca singura dar lor le-a intrat chestia asta in cap.Incearca sa discuti cu ei si sa le explici frumos ca nu au de ce sa-si faca griji, ca ai o varsta, poti fi pe picioarele tale, dar asta nu inseamna ca-i vei parasi si ca nu-i vei mai vedea.Incearca sa le spui si tu adevarul, dovedeste-le de doua-trei ori ca esti responsabila.Cum? Pai spune-le ca mergi la magazin de exemplu si le spui ca te intorci in 15 minute sau cat iti ia pana la magazin si inapoi.Si sa te intorci in 15 minute.Simplu.Dovedeste-le de cateva ori ca pot sa aiba incredere in tine si poate vor fi mai intelegatori. Daca mai ai probleme posteaza aici si vom incerca mereu sa-ti dam sfaturi.Succes!
Le-am dovedit de mult ori ca pot sa aiba incredere in mine, Violurile si crimele se pot intampla chiar si stand linistit in casa si cineva sa intre peste tine.Nu asta e ideea.Si din prea multa protectie pe care mi-o ofera s-ar putea sa ajung sa ii urasc si nu imi doresc asta..In octombrie voi pleca la facultate si poate despartirea de mine ii va face sa faca atfel cum stau lucrurile.Dar totusi pana atunci mai sunt 2 luni...Ce fac? Continui sa stau inchisa in casa?
Nu.Daca nu merge prin nicio metoda, inseamna ca parintii tai se incadreaza in categoria "parintii copiilor cu lesa" (nu e o jignire, chiar exista).Mai ridica si tu vocea si spune-le ca este dreptul tau.Te poti muta la o prietena si sa te lase in pace.
Daca e pana aici ma pot muta la prietenul meu dar nu vreau sa stiu ce se poate intampla dupa) As vrea sa ies din casa si cand imi spun ca nu am voie dar parca imi e frica de consecinte:d
Ai 19 ani, ai drepturile tale! Sa te lase in pace! Uneori trebuie sa ridici vocea daca nu merge cu frumosul.Pai da
E aiurea, ai 19 ani ce naiba. Te-au crescut, ti-au dat sa manance, te-au trmis la scoala. Ce mai vor? E viata ta pana la urma, explica-le ca nu mai ai nevoie de parerile lor, evident aprobe-le si cere ajutorul sau parerile lor cand ai nevoie. Apropo incearca sa vorbesti cu ei sa ii intrebi de ce nu au incredere in tine. Poate le dai senzatie de fata nedescurcareata si de aia. Pe ei nu ii poti schimba. Deci fi fata cu capul pe umeri in continuare nu fa prostii, dovedestele in continuare ca esti o fata ok si ia-o pe drumul tau. Sunt sigura ca sti ce vrei si ce e mai bine pentru tine.
Intreabai si pe ai ce faceau ei la varsta ta nu cred ca stateau asa mult in casa.Toti am facu prosti mai multe mai putine e copilaria noastra merita traita pana cand ai propriul tau copilas.Asta e parerea mea sau daca te lasa cu o fata/baiat in care au parinti tai incredere etc.
Eu sunt baiat am 16 parintii is la fel, dar la tine nu mai e o problema avand in vedere ca esti majora si ca ti-ai loat bacul trebuie doar sa le spui ce ai degand:'' ma duc la o bauta cu prieteni ne vedem dimineata, stiu drumu nu ma pierd!'' probabilca no sa le placa raspunsul din prima dar o sa inteleaga
Le-am mai spus odata ca am 19 ani si raspunsul a fost ceva de genul: Si ce daca ai 19 ani? Noi te tinem si daca nu iti comvine iti poti lua hainele si sa pleci
anonim_4396 întreabă:
Robert71 întreabă: