anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ma numesc Claudia si as vrea sa stiu si eu care este opinia ta despre atentia acordata unei activitati intelectuale

3 răspunsuri:
| Malvina24 a răspuns:

Este o carte de pregatire pentru bac 2009-2010 editura art! acolo gasesti toate aceste teste argumentative de care ai nevoie! sper sa-ti fi fost de folos!)

| Malvina24 a răspuns:

Buna! M-a interesat problema ta si am revenit cu raspuns dupa ce m-am documentat!

Eu sustin ideea ca atentia pe care o acordam unei activitati intelectuale depinde in mare parte de performantele pe care dorim sa le obtinem intr-un animit domeniu.Prin atentie se realizeaza semnificatia, importanta si ierarhizarea unor evenimente, obiecte si fenomene care ne influenteaza existenta(acordam atentie lucrurilor care ne intereseaza si o mentinem prin scopul urmarit)Atentia se impune in diferite activitati! S-a constatat ca trairile afective au un rol important in stabilirea atentiei si ca ea este un act adaptiv ce poate fi dezvoltat prin procedeul de invatare! Atentia poate fi voluntara si involuntara! Daca in timpul unei activitati intelectuale atentia este perturbata de zgomote, surse de lumina, oboseala, stari emotionaleprocesul mobilizator se stinge, trebuind astfel intensificand concentrarea atentiei! In concluzie, in cadrul desfasurarii unei activitati intelectuale atentia care trebuie acordata este de o deosebita importanta daca dorim obtinerea de rezultate maximale in procesul invatarii scolare!

sper ca te-am putut ajuta!