Buna!
Am regasit in descrierea familiei tale, aceeasi tensiune pe care o aveam si eu acasa cand inca mai traia tatal meu, insa mama mea, m-a lasat sa decid ce este bine si ce nu pentru mine, stiind ca aveam o gandire mai profunda, iar acum este mandra de caracterul si conduita mea!
Invata sa ii explici mamei tale care sunt probeleme si necesitatile unei tinere ca tine, fara a te certa cu ea, pentru ca asta va distruge raportul in totalitate, si explica-i ca daca te va invata sa fi o carpa(in sensul ca trebuie mereu sa ii ti mereu fusta in mana), asa vei fi mereu, insa daca te va lasa sa iti iei deciziile de una singura, vei reusi sa distingi binele de rau prin propriile-ti capacitati, si ca oricum vei tine cont de sfaturile sale!
Ea si-a trait viata, are un copil de care este cu siguranta mandra, si trebuie sa iti lase libertatea de care ai nevoie(in special pentru faptul ca esti majora), oferindu-ti astfel oportunitatea de a fi pe picioarele tale, capabila sa zbati capul de praguri ce in viata iti vor fi folositoare!
Daca nu te intelege, invata sa te impui, si spun asta, deoarece deduc ca ea se comporta astfel pentru ca niciodata nu ai comentat, nu ai ripostat!
Iti doresc mult succes in relatia ce o doresti, chiar daca altii sunt impotriva, si invata sa iti spui punctul de vedere in fata oricui, pentru ca viata ta, te priveste doar pe tine dupa 18 ani!
Ai grija de tine!
Trebuie sa vb cu ea si sa fi cat se pate de apropiata de ea.Este mama ta si nu iti vrea raul.Chear daca ai 18 ani si esti majora nu inseamna ca nu trebuie sa o asculti.Eu te inteleg. Vrei sa fi mai libera si asta vei obtine numai daca te vei apropia de ea. Explica-i ce simti u.
Mult succes si nu uita ca u si mama ta trebuie sa fiti apropiate!
Eu inteleg asa...de la 13 ani ai stat cu un baiat de la tara 3 ani, apoi ai stat cu altul 2 ani, v-ati certat si v-ati impacat si asa ai facut 18 ani si nu poti trai fara el si invers, iar mama in toti acesti ani si-a facut de cap cu un alt barbat, de care tatal tau nu stie, te-a batut, nu te intelege, nu mai poti trai in tensiune.
Parerea mea este ca mama te-a inteles si te intelege sificient, dar tu esti prea tanara sa intelegi comportamentul ei de mama, nu crezi ca face totul din dragoste fata de tine? Si inca ceva, cand vei merge la facultate ai sa cunosti alta lume si il vei lasa pe cel numit, cred la furie "golan si nenorocit". Lumea nu este rea, gandeste-te ca s-ar putea tu sa fii ca...lumea!
Stiu ca vei spune ca si eu sunt rea, nu, nu sunt, sunt realista, apropie-te de mama, cu problemele ei, bune sau rele cum spui tu, ea iti este cea mai de incredere prietena de pe lume, chiar daca are un compotament mai ferm fata de tine. Pana la 18 ani ai depins de ea si acum vrei libertate, eu vad ca ai avut-o de 13 ani... sper sa nu te sufoci cand citesti aceste randuri. Iti doresc bafta la facultate, frumoasa esti, iubita esti, doreste-ti sanatate.
Trebuie sa fii convinsa ca mama nu-ti vrea raul.Se gandeste la reputatia si binele tau, nu a ei. Daca tatal tau a plecat si a lasat -o cu un copil de crescut, nu vrea a patesti si tu la fel.
Daca ai stat cu un baiat, apoi cu altul inseamna ca mama ta este prea indulgenta. Ce ii reproseaza prietenului tau? Nu cumva are dreptate? Incearca sa-l judeci obiectiv.Inteleg ca intentionezi sa dai la facultate.Concentreaza-te pe acest tel in primul rand. Mira
E cam nasoala situatia avand in vedere ca financiar depinzi de ea, iar alta locuinta nu ai!
Mama ta este supraprotectiva, exagereaza!
Nu stiu ce sa iti spun in afara de pune ca ea si fa ca tine! Insa mama ta daca o sa continue in felul asta o sa ramana singura...pentru ca odata ce iti vei obtine independenta nu cred ca te vei mai intoarce la ea. Barbatul care este alaturi de mama ta ce parere are despre comportamentul ei abuziv? Daca este o persoana echilibrata cere-i ajutorul, poate el are influenta asupra ei!
bafta! si capul sus, esti o fata druguta foc si sunt sigura ca o sa poti razbate!
Buna Elena, chestia cu violenta si jicnirile nu ar trebui sa existe intr-o familie, dar mama ta vrea sa te protejeze...pentru ca te iubeste.Trebuie sa o intelegi si tu pe ea nu numai ea pe tine...incearca sa stabilesti o relatie mai buna cu ea si poate lucrurile se vor indrepta
succes:X:X:X
Esti majora si vaccinata.cauta o slujba si fa-ti viata cum vrei si restul sa faca ce-or vrea.lumea e mare :e loc si pentru tine.
EdSa inteleg ca ai 18 ani nu?!
Incearca sa nu te razbuni pe ea si sa nu-i porti pica, asa am patit si eu, cu toate ca sunt mai mica ca tine.cu vreo 4 ani [ asta daca ai 18 ani ]...mama mea nu era de acord cu relatia mea si pot spune ca nici acu nu este, dar incearca sa o accepte cat de cat, pentru ca si-a dat seama ca nu va reusii sa faca nimic.
Am insistat ceva timp, sa-i spun ca-l iubesc si ca nu renunt la el, dar tot n-a inteles, pana cand, de curand i-am zis ca in vara asta n-o sa ma mai gaseasca acasa, daca ma mai tine mult timp inchisa in casa.Ca trebuie sa gasesc eu un moment in care sa plec si sa nu ma mai intorc.prin cuvintele astea mama si-a dat seama ca poate sa ma piarda foarte usor prin atitudinea ei...si acum nu ma mai cearta ca de ce ma vad cu el si de ce ies afara.
Ar trebui sa o iei pe mama ta la o discutie serioasa...si s-o intrebi cu calm, cum era ea cand era mica... spune-i ca toti oamenii gresesc si chiar daca acu ai face o greseala ca te impaci cu prietenul tau, merita sa ii dai o seansa. Spune-i ca deja esti la varsta la care trebuie sa inveti sa iti crezi o viata a ta, o lume a ta...si trebuie sa te desprinzi de ea, de fapt ea trebuie sa se desprinda de tine si sa te lase sa-ti " iei zboru`" sa nu mai fie asa de ocrotitoare, ca mai mult de raneste si mai mult te indeparteze de lumea reala si te aduce intr-o lume in care te face sa vezi oamenii, cerul si alte lucruri pictate in roz. Explica-i ca nu este bine ce face, ca trebuie sa te lase, sa te obisnuiesti cu lumea asta dispretuitoare si plina de probleme...ca mai tarziu, cand n-o sa mai fie ea, n-o sa te mai descurci deloc...Asa incet incet, trebuie sa te formezi si sa te adaptezi pentru viata asta...
Incearca sa-i spui ca il iubesti si ca nu vei renunta la el, incearca sa-i spui ca nu esti o proasta si ca daca ea te-ar lasa, ia-i demonstra ca te-ai descurca in orice moment fara ea...si ca atunci cand te vei marita, n-o sa ai nevoie de ea...ca stii sa iti faci singura drum in viata si un scop!
Succes >
Ma simt ciudat sa dau sfaturi. E simplu sa te razbuni pe ea... dar nu stiu unde e dragostea pentru. parinti.Intelegeo. pe undeva iti vrea binele.Cred ca te-ai aruncat cu multe judecati asupra ei.Vei avea si tu copii intr-o zi si vei vedea, ca viata e nu asa frumoasa
Roagate la d-zeu, sa se indrepte
Pune piciorul in prag, nu accepta "nu" ca raspuns.Impune-te in fata ei daca tot ai o varsta cat de cat. O sa cedeze la un moment dat.
Foarte intortochiate sint caile de urmat in viata... parerea mea este urmatoarea; ca baiat am fost in situatia ta, poate si mai tinut din scurt, cum spui tu, acum cind nu mai am nici mama nici tata, te rog sa ma crezi ca as vrea sa ma lege cu lanturi acasa, numai sa pot si eu macar o zi sa nu port grija zilei urmatoare pentru famile si mine. Gindeste bine la ce te asteapta in viitor, viata este grea si dura, lumea rea, invidioasa, egoista singurul sprijin de baza ramin pentru todeauna parintii. Mama ta stie mai bine adevrul si ce are de facut ca sa va fie bine.
Eu, ma intreb, de ce te-a lasat de la 13 ani sa "fii" cu un baiat 3 ani, apoi 2 ani cu altul! Daca era asa grijulie, cred ca ar fi trebuit sa iti spuna ca o relatie cu un baiat la 13 ani este prematura. Pe la 15-16 ani daca ai un prieten este bine sa il cunoasca, sa iti dea un sfat, sa iti spuna parerea ei despre el si apoi sa aiba incredere in tine si in educatia pe care ti-a dat-o. Adica o mama vorbeste cu fata/baiatul ei, despre tot ce tine de viata, relatii...etc. Nu stiu mai multe despre voi doua si relatia voastra ca sa imi pot spune opinia, dar din cate tu spui, cred ca a gresit si mama. O mama nu are voie (zic eu) sa iti interzica anumite lucruri, cand, tocmi ea nu este un exemplu...Cred ca viata ei intima ii apartine, si de aceea trebuia sa o stie doar ea; pe de alta parte, timpul liber cred ca ar fi fost mult mai util sa il petreaca cu tine, explicandu-ti de ce sa nu ramai cu acel baiat, cum sa cunosti baietii, pana unde poti merge intr-o relatie, luand in calcul fiecare varsta...
Nu stiu ce sfat sa iti dau, dar as vrea sa cred ca daca i-ai cere sa stati de vorba ca doua femei, ar accepta si te-ar privi ca pe o femeie, dar una mai tanara si nu cu multa experienta. Cred ca ar fi bine pentru amandoua o reconciliere. Esti suficient de mare ca sa nu mai foloseasca bataia si forta, ci cuvantul bun al unei mame care vrea cu adevarat sa isi protejeze fiica, acum, femeie si ea. Ganduri bune!
E destul de urat ca nu te intelege. totusi, ar trebui sa tina cont ca ai deja 18 ani. si, cea mai buna solutie pentru a-i arata copilul cea mai buna cale, e sa-l lasi sa "se dea cu capul de sus" singur. spun din proprie experienta, pentru ca eu asa am considerat ca e mai bine. ai mei m-au lasat in diferite situatii sa vad cum e. bineinteles ca nu in situatii grave. tu, ai grija ca mama ta sa nu aiba dreptate. ai grija ca baiatul asta sa nu ascunda ceva rau in el. pune-l la incercare. nu stiu. sa iti demonstreze cum poate el mai bine. in caz ca nu stie situatia ta, spune-i, pregateste-l, si roaga-l sa se duca sa vorbesca cu mama ta. sa o faca sa inteleaga. si, daca tii legatura cu tatal tau. povesteste-i si lui ce se intampla. explica-i ca esti deja mare pentru a lua propriile decizii, si ca esti pregatita sa iti asumi toate greselile. ce pot sa spun. viata e cruda uneori. dar, in cruzimea asta a ei, intotdeauna se ascunde ceva superb. dintr-o situatie urata, iese intotdeauna ceva frumos. gaseste orice lucru mic de care sa te bucuri, si atunci, probleme alea vor fi doar niste parti mici din viata ta. >
Madalina am citit toate raspunsurile pe care le ai primit, sunt toate bine intentionate si indrumari excelente dar eu te inteleg si eu am fost tinuta din scurt de ambii parinti desi ei nu erau despartiti. Mie imi interziceau absolut orice iar fratelui meu nu ii zice nici date mai incolo.Asa caci stiu ce simti si poate este spre binedar comportamentul mamei isi lasa amprenta asupra ta."Cand am iesit pentru prima oara in lume"mi s-a parut o lume fantastica caci nu stiam cum sa vb cu un baiat(care m-a invitat la dans)devenisem muta, incerta aveam mustrari de constiinta din simplu motiv ca aveam impresia ca ii tradezpe parintii mei (ei imi spunea mereu sa nu vb cu baietii ) si asa mai departe oricum ei nu au procedat bine in viziunea mea caci au facut multa diferenta intre mine si fratele meu iar eu nu stiam multe lucruri la varsta aia.
Eu m-am jurat ca atunci cand imi va creste fata ii voi explica multe lucruri pe intelesul ei si sa ma asigur caci a inteles tot ceea ce e necesar.Inca un amanunt; imi urasc fratele in ziua de azi caci el a avut ceea ce nu am avut si de aceea cand am ramas gravida mi-am dorit fetita caci baietii sunt tratati ca regii si fetele ca servitoarele
Pai si eu am o situatzye mai dificila cu mama
Cand e tata acasa ma tine in puf
Dar cand pleaca atta e dezastru
Am suportat cat am suportat
Pana am zis ca nu mai pot
Si i-am zis`o tatei
Tata a facut foarte rau
Si asta s`a intamplat chiar iery
Iar azy mama mi-a reprosat k pleaca
Si k ma lasa q tata
Pe mine nu m``a afectat cu nimic k pur si simplu nu o suport
Dar u incearca sa ai o discutye cu ea
Si sa ii spui sa nu te mai priveasca k pe un copil
K poti gandii si fara ea
Daca nu... apeleaza la tatal tau
Sau la o ruda
Succes!
Draga mea sunt o mama de baieti si tot sunt ingrijorata pentru ei viata e dura asa ca nu crede ca deja te descurci sing parintii iti vor binele sa nu sufewri sa patesti ceva ei te indruma nu te si dirijeaza esti ffff aspra cu mama ta dar vei avea copii si atunci vei intelege dragostea pentru ei fii mai temperata si mai matura ca ai viata inaintew vei ncunoaste rautatile oamenilor si te vei intoarce la ea sa te ajuta asa ca te rog mediteaza si vezi ca am dreptate succes sigur vei mai primi rasp si de la alte pers mai in virsta care te vor sfatui ca de la cele de virsta ta nu e cazu sa le ei in seama