| underground22 a întrebat:

Ma numesc Luiza, am 16 ani si o mama extraordinara. Ii pot cere sfaturi in legatura cu orice, ma asculta cand am o problema si pot vorbi cu ea la fel cum o fac cu cea mai buna prietena, numai ca in ciuda faptului ca are incredere in mine si ne intelegem extraordinar ma lasa afara doar pana la ora 9:30(cand incepe sa se intunece) pe motiv ca ii este frica sa nu patesc ceva. Inteleg ca este o mama protectoare, dar am crescut suficient cat sa pot avea grija singura de mine.Trec in clasa a 10a si toti colegii mei isi petrec noptile afara.numai eu trebuie sa fiu la 9:30 acasa.Am incercat de zeci de ori sa o implor sa ma lase mai mult si niciodata n-am putut sa-mi duc speech-ul la capat pentru ca m-am pus pe plans. Cum pot discuta cu ea astfel incat sa o fac sa ma inteleaga si din punctul acesta de vedere?

Răspuns Câştigător
| yellowalien a răspuns:

Iti sugerez sa gasesti un prieten de incredere (pe care ideal ar fi sa-l cunoasca si ea) care te-ar putea aduce pana in fata blocului in siguranta. Incearca sa negociezi prelungirea timpului de stat afara pana pe la 10:30 - 11:00, nu forta nota, pentru ca asa nu vei reusi decat s-o superi. Daca va fi de acord, tine-te de cuvant si intoarce-te acasa la ora stabilita. Ai rabdare, pentru ca pe masura ce vei mai creste vei avea voie sa stai in oras mai mult. Nici eu nu aveam voie la varsta ta sa stau in oras dupa ora 10, si am provocat cateva scandaluri pe tema asta, asa ca m-am cumintit si am inceput sa vin acasa la timp, iar in clasa a 12-a regula era sa am telefonul deschis sa ma poata suna pentru a le spune unde sunt, insa nu prea mai conta ora de intors acasa. Cu toate astea, conteaza foarte mult si orasul in care locuiesti. Eu stau intr-un oras mic si destul de linistit si incerc pe cat posibil ca noaptea sa nu circul singura pe strazi si ma intorc acasa impreuna cu o prietena care sta foarte aproape de mine. Practic, ne conducem una pe cealalta. Spor la negociat si ai grija! happy

3 răspunsuri:
| alecutzu9210 a răspuns:

In primul rand trebuie sa ii dai dovada de maturitate, si eventual poti sa ii spui cu cine esti pe afara si pe unde esti, preferabil cu o prietena pe care mama ta o cunoaste pana va capata incredere in tine.

| UPSsss a răspuns:

Ceea ce ai spus aici incearca sa ii spui si ei spune-i ca ai nevoie de asta si ca esti capabila sa iti porti singura de grija poate va intelege

| Melissa_5072 a răspuns:

Buna Luiza! Stiu ca asta nu este tocmai raspunsul pe care il astepti, dar mama ta are dreptate sa se ingrijoreze. Numai daca urmaresti stirile intr-o seara iti poti da seama cate pericole sunt, iar mama ta nu si-ar putea ierta niciodata decizia de a te lasa mai libera, daca ceva ti se intampla.
Si eu am fost in situatia ta, la varsta ta, si chiar si mai tarziu, pana la 18 ani. La momentul acela eram suparata pe parinti, dar, mai tarziu am inceput sa realizez ca mi-au vrut numai binele. Am fost si eu pusa in situatia de a avea grija de sora mea mai mica, atunci cand parintii nostri erau plecati, si nu mi-a fost usor sa ii dau voie sa iasa. Imi puneam aceleasi probleme pe care probabil si parintii mei si le puneam cand imi interziceau sa vin mai tarziu de o anumita ora.
Sfatul meu este sa gasesti o persoana de incredere cu care sa poti iesi dupa ora 21:30. De preferat o prietena/un prieten/o ruda mai mare ca varsta. In felul asta si tu, si mama ta, va veti simti mai in siguranta.