| Maria77a11 a întrebat:

Buna, ma numesc Maria si am 16 ani.Am fost impreuna cu mama la un control medical foarte detaliat asa am ajuns si la ginecolog.Acesta mi-a spus ca nu mai sunt virgina ca himenul meu e rupt insa cum pot sa-i explic ca nu am avut nici un act sexual. Mama nu mai are incredere in mine chiar daca prietenul meu i-a spus ca nu mai sunt.Am cautat pe internet si am aflat ca himenul se mai poate rupe si de la gimnastica ceea ce practic deja de un an, are vreo legatura cu faptul ca doctorul crede ca nu mai sunt virgina? Si de ce ginecologul nu a observat ca s-a rupt himenul de la sport sau ceva de genu? Ce ma fac?

3 răspunsuri:
| MihaiNicu23 a răspuns:

El a luat in vedere numai aspectul de ordin fizic al virginitatii si anume absenta himenului.
Uneori insa, el se poate rupe prin diferite activitati: mersul pe bicicleta, echitatie sau chiar gimnastica. Iar in cazul tau gimnastica a dus la asta, roag-o pe mama ta sa intrebe ginecologul ca se poate rupe himenul si de la gimnastica.
Dar daca ginecologul ti-a examinat cu degetul vaginul inseamna ca are dreptate, e greu sa se insele in acest caz.

| corbulalbrosu a răspuns:

Intre VIRGINITATE si DE FLORARE nu se poate pune semnul de egalitate fiindca sunt 2 lucruri, notiuni care se pot produce absolut independent una fata de alta. Daca mama ta are educatia minim necesara pentru a intelege ca tu nu esti vinovata, poti sa-i prezinti urmatorul raspuns. Medicul ginecolog poate sa constate vizual doar/numai starea reala a himenului privind INTEGRITATEA acesteia cat si stare ''pasaricii'' in ansamblul ei. Medicul poate sa constate NUMAI/DOAR daca himenul este intact/intreg adica nelezat, sau bineinteles daca este rupta/deteriorata adica daca este DE FLORAT, insa niciodata niciun medic responsabil, NU se va pronunta asupra modului in care s-a produs de florarea. Medicul NU se va pronunta datorita faptului ca VIRGINITATEA femeii reprezinta un concept psihico-mental, adica ceva ce reprezinta o notiune imateriala, intangibila si INVIZIBILA care EXISTA si este localizata in MINTEA fetei/femeii deci nu la nivelul vaginului/vulvei. Din acest motiv existenta sau lipsa starii de VIRGINITATE nu poate fi determinata de o alta persoana, fiindca un CONCEPT oricare ar fi acesta, NU poate fi vazut cu ochii si NU poate fi nici atins/pipait in mod real, fizic sau material si ca atare rezulta ca nici nu poate fi ''pierduta'' : nici intentionat ori accidental. Rezulta ca niciodata absolut NIMENI in afara fetei/femeii in cauza, nu poate sa se pronunte in privinta VIRGINITATII unei fete/femei. Aceasta starea/notiunea de virginitate dispare/''se pierde'' NUMAI in momentul in care himenul si/sau vaginul fetei/femeii intra in contact direct cu un penis real/adevarat al unui baiat/barbat dar acest lucru il stie/cunoaste doar ea insasi, cea in cauza si nimeni altcineva. Lezarea, deteriorarea sau ruperea chiar si din greseala ori in mod accidental a HIMENULUI prin MASTUR BARE se numeste DE FLORARE si nu DEZVIRGINARE asa cum o considera multa lume in mod cu totul gresit, Deci reiese foarte clar ca medicul ginecolog NU se poate pronunta in privinta modului prin care a rezultat deteriorarea himenului. De florarea se poate produce strict ca urmare a unei actiuni fizice asupra himenului prin producerea unei anumite ''agresiuni'' in urma careia ramane o stare vizibila si/sau palpabila. Insa in anumite cazuri acest proces de DE FLORARE se mai poate produce si din mai multe diverse alte motive. Printre aceste motive care pot provoca ruperea sau deteriorarea himenului si producerea de florarii sunt activitati care n-au absolut nici-o conotatie sexuala. In functie de grosimea, constitutia si elasticitatea himenului, acesta se poate leza/crapa/rupe in momentul in care fata exercita asupra himenului o ''tensionare'' ce rezulta ca urmare a unor miscari ample de deschidere/indepartare a picioarelor, la balet, gimnastica, catarare/escalada, dans sportiv, ciclism, urcarea unei pante abrupte, etc.etc. Este unanim acceptata atat aprecierea cat si consideratia portivit caruia este IMPOSIBIL sa se produca AUTOdezvirginarea. Multa sanatate!

| alin131 a răspuns:

Mai, nu sunt ginecolog. Dar exista urme daca ai avut act sexual mai ales daca ai fost virgina. La sport se poate rupe himenul din cauza la miscarile foarte elastice ale picioarelor (spagat de exemplu). Ia legatura cu un antrenor de gimnastica (daca ti se pare o idee buna) si vezi daca s-a mai intamplat la alte fete si poate sa ii confirme si mamei tale acest lucru antrenorul. Mergi iar la ginecolog sa vada daca ai avut contact sexual sau daca himenul chiar s-a rupt doar de la intinderea picioarelor. Poate iti aduci aminte sa fi avut vreo durere acolo dupa un antrenament de gimnastica mai intens si ce antrenament ai facut in ziua aceea.

Adica incearca sa iti aduci aminte cam cand crezi tu ca s-a intamplat incidentul acesta si ce antrenament ai avut in acea zi... Mama ta ar trebui sa stie cand minti si cand nu si chiar de ai mintii ar putea dansa sa tina cu tine, dar cred ca se simte tradata pentru ca te vroia fecioara la casatorie. Daca ai dreptate, si e doar de la gimnastica, mama ta o sa se mai linisteasca dupa ce mergeti iar la ginecolog si acesta confirma ce spui tu...

Dar te rog sa nu te mai stresezi, pentru ca nu iti face bine. Sa sti ca orice ar fi, esti sanatoasa si trebuie sa fi cat mai vesela. O sa treci si peste acest impas si o sa va reveniti la armonia din familie. Dar sa stii ca e bine sa ai grija de parintii tai asa ca explica-i cat mai frumos si calm mamei tale faptul ca vrei sa mergi iar la ginecolog (altul de preferat) si sa ii explici acestuia ce s-a intamplat...