anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

ma numesc Oana, sunt din Bacau si am 16 ani. Sunt foarte trista. Prietena mea cea mai buna (Anca) a plecat, de trei ani in Sibiu. Ne vedem foarte rar, poate chiar o data sau de doua ori pe an. Tin la ea ca la o sora, poate chiar mai mult, de cand aveam 2 ani eram nedespartite, in clasele 1-4 eram colege de banca, absolut inseparabile. A plecat cand eram in clasa a 6-a si am suferit foarte mult dupa ea. In plus de asta, ma infricoseaza comportamentul ei. Anca are un anturaj foarte dubios, s-a apucat sa fumeze, bea excesiv de mult si nu doreste sa vorbeasca cu mine niciodata. Nu o stiam asa niciodata, cand eram inca amandoua in Bacau, imi povestea despre cat de mult uraste fumatul si alcoolicii (dat fiind faptul ca tatal ei a fost alcoolic), si acum a ajuns sa bea si sa ia droguri usoare. Ma tem foarte tare pentru viata ei, stiu ca nu ar trebui sa ma bag in sufletul ei, dar nu stiu cum sa-i demonstrez ca mie chiar imi pasa de ea. I-am dat sugestia sa ne intalnim in aceasta vacanta, si mi-a raspuns sugestiv: "vreau sa petrec timpul cu prietenii mei cei mai buni.". Ultima data cand ne-am intalnit a fost in vacanta de paste si era foarte schimbata. Aproape ca am fost ca doua straine. Si nu mai dorea nicicum sa-si aminteasca momentele frumoase pe care le-am petrecut in copilarie, cat de nedespartite eram. Repet...este prietena mea cea mai buna, insa ei nu-i mai pasa, cum pot sa fac sa inteleaga ca este atat de importanta pentru mine? Nu as vrea sa cred ca prietenia noastra de aproximativ 14 ani, se sfarseste. Dati-mi un sfat.

Multumesc.
Oana happy

9 răspunsuri:
| bibydraguta a răspuns:

Pai oana fata aceasta nu stie sa pastreze si sa tina la ce are. daca ea nu te mai cauta si nu ii mai pasa de tine de prietenia voastra nu cred ca o vei mai putea schimba.anturajul te schimba foarte mult si cum neai spus pe ea a schimbat-o foarte mult si odata ce a inceput sa bea sa fumeze etc. greu se va lasa poate va avea mereu anturaje si vicii dubioase.stii cine te iubeste te cauta iar daca ea nu te mai cauta inseaman ca nu te mai iubeste(ma refer ca intre prietene.nu ii mai pasa si nu ii mai da importanta daca tu tot ai incercat sa vb cu ea sa va intalniti si ea nu a vrut.aceasta nu e o prietena.gandeste-te ca tot ce a fost, prietenia voastra a fost si va ramane o amintire frumoasa gasesteti alta prietena foarte buna nu are rost sa fii trista dupa aceea persoana. sper ca ti-am fost de folos.multa bafta! papa

| Aly07 a răspuns:

Sincer nu stiu daca poti sa faci nimic pentru ea deocamdata, sigur nu te va asculta,
Sau poate daca vorbiti pe mess incearca sa'i dai niste reportaje cu oameni care au murit din cauza drogurilor.
Cum s'o faci sa inteleaga ca tii la ea ca la o sora? Cred ca ea stie ff bine, crede ca si'a gasit adevaratzi prieteni in anturajul de care ne'ai povestit, asta e cand stai departe de cineva drag, acela incepe sa te uite, dar cred ca in adancul inimii simte acelasi ca si tine. Sper ca lucrurile se vor rezolva, crede si tu, lucrurile se vor rez. in timp happy.
Succes si Sarbatori fericite happy.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tocmai ai pierdut o prietena care nu a stiut sa te aprecieze minata de alte trairi de care n-ai avut parte. Orizontul cuprinde multi oameni.Indreapta-ti privirea catre ce-i ce-ti seamana.Nu vor fi multi dar se merita.

| udarb a răspuns:

Orice om are posibilitatea sa aleaga ce este mai bine pentru el, daca ea a ales sa devina un asa om nu stiu daca se mai poate salva din aceasta lume obscura...Incearca sa vb cu ea, vb cu parintii ei, cu prietenii ei vb... poti face drumuri mai dese la ea.

| xibalba a răspuns:

Inteleg ca vrei sa o ajuti si ca iti faci probleme pentru ea. Dar uite, ai incercat odata sa vorbesti cu ea, si a refuzat. Presupun ca e de varsta ta, deci poate decide ce e bine pentru ea si ce nu. Unii chiar nu vor sa mai accepte ajutorul celorlalti. Am observat asta pe o prietena de-a mea, deci mai sunt cazuri, nu`ti face griji. Nu le pasa daca iau deciziile corecte, vor doar sa se "distreze" in grupul lor. Nu stiu daca mai e recomandat sa te implici in legatura cu ea, nu vrea sa mai fie prietena cu tine, din cate vad. Accepta faptul ca unii se schimba odata cu trecerea anilor, unii dintre ei chiar fac schimbari radicale. Cam asta e viata. Dupa ce o sa pateasca ceva grav, o sa se trezeasca la realitate si probabil isi va da seama de persoanele care tin intr`adevar la ea.

| Mjdolhfi a răspuns:

Eu as zice sa iti cauti alta prietenasad... e naspa dar nah asta e...nu stiu zic si eustraight face

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De unde sti ca ea te-a vazut pe tine cum ai vazut-o tu pe ea? Poate te-a vazut doar ca pe o prietena si nu avea cu cine sa isi petreaca timp. Fiind mai mica cand erati prietene, nu stia ce vrea si nu cunostea bine lumea(drogurile, alcoolul, tigarile) acum a vazut ce se petrece ce adevarat, si i-a placut. Nu cred sa se fi schimbat, pur si simplu nu stia cu cine vrea sa fie, si nu avea cu cine sa umble. poate ai fost o pierdere de timp pentru ea... Unii oamenii nu se schimba, pur si simplu asa sunt ei, dar nu se descopera pe ei si habarnau ce vor, sunt usor de influentat si nici acum nu stie ce vrea, i se pare,, cool`` si atat.

| andreea7520 a răspuns:

Cumplita poveste, imi pare nespus de rau. Acum nu te pot ajuta, dar daca vrei imi dai un mesaj privat cu idu` tau si poate mai vorbim, am trecut si eu prin ceva asemanator si poate chiar putem sa ne plangem una alteia. :*

| Aly07 a răspuns:

Scuze pentru greseala, Sincer nu stiu daca poti sa faci "ceva " big grin.