| Sorina4mp a întrebat:

Bună, mă numesc Sorina şi am 16 ani.De mică am fost crescută de către bunicii mei deoarece părinții nu m-au vrut. Nu am stiut absolut nimic despre ei de cât atunci când m-au căutat la vârsta de 6 ani. Fiind prea mică am fost de acord cu părinții mei să plec in Italia unde locuiau, crezund că o sa fie totul bine.
Lucrurile însă nu s-au demonstrat tocmai aşa.Mereu apăreau certuri din orice motiv (precum am 6 ani şi nu ştiu sa dau cu mătura, să spăl vasele, nu ştiu să îmi fac temele singură etc...). Inițial am crezut că toate certurile şi bătăile aparțin de faptul că işi doresc sa am un viitor mai bun în viată,! Pe parcurs însă lucrurile s-au agravat. Certurile au continuat iar bătăile erau din ce in ce mai dureroase, tata era mereu agresiv. Mă bătea cu Cureaua pănă când nu puteam să stau pe scaun, o dată am dormit şi afară. M-au pus să dorm pe prispă pe un pat cu arcuri, fără saltea.o dată mi-a pus mâna pe un fund de lemn şi a zis că îmi taie degetele dar din fericire m-am ales doar cu un deget strâmb. Ultima bătaie a fost tot cu cureaua, dupa ce s-a plictisit să mai dea in mine m-a pus să mă dezbrac
şi m-a trimis în fața porții goală, Muream de rușine! După aproximativ o oră m-a lăsat să intru în casă. Atunci m-am enervat iar ziua urmatoare am plecat de acasă nemaisuportand toate aceste lucruri.
Acum am 16 ani, din pacate nici nu am avut cum sa imi iau buletinul, locuiesc cu iubitul meu dar părinții mei s-au dus la poliție. Vreau să ştiu ce pot face să fac rost de actele mele si ce pot face să Nu mă mai întorc acasă şi dacă iubitul meu v-a păți ceva.
Vă multumesc din suflet celor care mă vor ajuta cu un sfat

4 răspunsuri:
| sofisis a răspuns:

"din fericire m-am ales doar cu un deget strâmb" - wow. Ce oameni! Ca parinti clar nu sunt.
Mai, in mod normal ar trebui sa nu se intample mare lucru. Incearca sa te interesezi de emanciparea minorului:
http://www.parajurist.md/rom/ce-este-emanciparea/

| ShamelessQboy a răspuns:

Depinde ce declari tu si ce legi sunt in tara unde esti!
Dacă asta este adevarul despre părinții tăi si poti sa si dovedești, atunci ei vor fi pedepsiți prin lege si tu vei fi încredințată unui centru pentru minori până la vârsta majoratului.
Posibil ca dupa varsta de 16 ani sa ai dreptul sa alegi pe proprie răspundere dacă vrei sa te călătorești, am auzit si eu ceva. Dar mai bine cauta si vezi exact in lege ce prevede in astfel de situatii!
Unde esti, Italia sau România?

| MateiT a răspuns:

Vezi daca iubitul tau e major sa nu intre in vreun fel in probleme, deci ai grija ce spui
Imi pare nespus de rau ca ti se intampla lucrurile astea. Ai incredere si in final va fi bine, cumva
Pentru situatiile astea exista proceduri, deci probabil ceva de genul vei fi la un moment dat intrebata de asistenti sociali sau whatever, ce se intampla si asa mai departe. Atunci tu sa spui tot, dar vreau sa spun Tot. Stiu ca probabil e foarte greu, poate iti este rusine, dar tu sa spui tot ce s-a intamplat si de asemenea daca nu vrei sa te mai duci acasa tu poti foarte bine sa nu te duci si sa stai la prietenul tau. Sa nu-ti fie frica, daca stii ce vrei si esti ferma vei reusi
Esti foarte tanara si poate nu ai incredere in tine ca un adult, dar sa stii ca nimeni nu iti poate lua libertatea daca soui clar ce vrei si spui adevarul gol golut; )
Parintii tai pot probabil intra la mare belea pentru ceea ce au facut, tu sa stii lucrul asta, si sa stii ca le e frica foarte tare de asta, sa nu ii lasi sa te sperie, probabil asta vor incerca sa faca dar tu sa te tii tare
Ar fi foarte bine sa obtii buletinul si certificatul de nastere cumva
Nu te mai intoarce acasa Sorina, si gaseste-ti drumul in viata. Eu am incredere in tine!
Iti doresc numai lucruri bune si sa se rezolve problemele astea repede