anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

ma puteti ajuta in legatura cu mama mea plzzsad...am 12 ani si cand colege de scoala ma invita sa merg cu ele la cumparaturi sau in parc, mama nu ma lasa...cred ca ea e speriata de toate porcariile pe care le aude la Tv cu violuli, crime etc...cum sa o fac sa inteleaga ca am crescut si ca vreau si eu sa ma dustrez cu colegere mele? plzzz ajutati-macryingcryingcrying...

18 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

La 12 ani esti prea mica sa pleci de-acasa doar cu colegele tale, fara un adult. Asigurati-va de fiecare data ca va insoteste un parinte si sunt sigura ca mama ta nu va avea nimic impotriva.

| VladArtilerieGrea a răspuns (pentru Brigaela):

Are voie fara un adult, cum sa nu aiba voie? laughing. Ideea e sa fie precauta, sa nu vorbeasca cu strainii, sa nu se certe cu altii, si toate cele.

| Brigaela a răspuns (pentru VladArtilerieGrea):

Are voie, dar e o tampenie. Si nici o fata cat de cat inteligenta nu ar face-o, este o prostie prea mare.

| VladArtilerieGrea a răspuns (pentru Brigaela):

Mare dreptate.

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Explica-i mamei tale cea ce crezi u despre asta.happy Sp ca ai crescut si ca ai si u dreptul sa mai iesi din cand in cand din casa.happyMama ta nu iti vrea raul.Stie ea ce sp dar ai si u dreptul la libertatea asta. vb cu mama ta si explica-i ce simti u.happy

| alexa a răspuns:

Dupa mine ai o varsta prea MICAhappyhappyhappysi mama ta e de. nteles.
cred ca ar mai trebui cativa ani pentru ca parintii tai sa fie mai permisivi.la varsta asta ar trebui sa te duci la un club al elevilor pentru a face anumite activitati dedikte exclusiv varstei talewinking
normal k mamei tale ii e frica de violuri si crime pentru ca la cate se intampla in ziua de azi nu se stie niciodata. o data cu experienta vei sti sa te feresti singura de pericole si s. o faci pe mama ta sa aiba incredere in u!
depinde de tine si de rapiditatea cu care te vei maturiza.in functie de acestea parintii tai iti vor oferi o libertate mai mare cat mai curand...insa ar trebui sa te bucuri k mama ta te iubeste si iti doreste numai binele... sfatul meu ar fi sa comunici cu mama ta cat mai mult
ai grija.bafta

baftawinking

eileen
| eileen a răspuns:

Invita-le pe colegele tale la tine acasa, asa mama ta le poate cunoaste sau puteti iesi impreuna cu mama ta la un suc, un parc, un film, asa isi poate da seama ce fel de fete sunt prietenele tale si te va lasa apoi sa iesi singura cu ele.

| fabiola a răspuns:

Mama trebuie sa-ti fie cea mai buna prietena, discuta cu ea, cere-i sfaturi si roag-o sa-ti acorde incredere iar tu dovedeste ca tii cont de ceea ce iti cere! Nu iti vrea raul iar responsabilitatea pe care o are un parinte fata de copilul sau nu ai sa o intelegi decat atunci cand vei fii in locul ei. Dar pana atunci, ascult-o!

| beba a răspuns:

Mama ta are dreptate...asa facea si mama cu mine pe cand eram adolescenta si ma deranja enorm ca nu am o anumita libertate, toate colegele mele ieseau in oras sau mergeau in tabere eu...nu.timpul a trecut si i-am dat dreptate mamei mele, acum am toata libertatea pe care si-ar dori-o cineva insa nu am chef sa ies afara sau prin cluburi pentru ca am si alte responsabilitati si prefer sa dormhee heeIncearca sa iti asculti mama, stiu ca ti se pare nedrept ce ti se intampla, mama are intotdeauna dreptate iar ceea ce vezi la tv nu sunt povesti, din nefericire sunt fapte reale care se pot intampla oricui, indiferent cat de intangibila te simti la varsta aceasta. O sa ai mult de castigat daca vei incerca sa iti asculti parintii!

| DeeDee_1261 a răspuns:

Dar depinde si de tine cum ai crescut. daca ai 12 ani si inca te joci cu papusile ea te vede inca mica. Dar dac tu ai 12 ani si stai la calculator vb pe mess.etc. ea te vede mult mai mare...sau incearca tu sa ai explici k ai crescut si ca vrei sa stai cu prietenele tale...etc.daca tu incerci sa ai explici ea poate intelege si te va lasa happyhappy SUCCES!

| GreenSky a răspuns:

Aceiasi gandire aveam si eu la 12 ani...adica aveam impresia k parintii nu imi dau voie sa fac nimic desi nu era asa...doar acum realizez ca era o varsta prea frageda pentru a face ceea ce vroiam.

| ruxandra_7524 a răspuns:

Sparge televizorul si ai sa vezi ca dupa un timp o sa te lase in tot acest timp o sa uite de stirile de la tv

| 31ea a răspuns:

Incearca sa fi prietena cu mama ta povestestei totul despre tine si eu am o fetita de 11 ani si o las sa mearga cu colegele ei dar imi povesteste tot unde merge ce a facut bafta

| Amy_2364 a răspuns:

Pai explica-i ca nu mai ai 2 ani si te poti apara si 2 nu te duci singura explica-i...asta e parerea mea eu am reusit prin comunicare...este foarte importanta la aceasta etapa a vietii

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mama ta te vede ca ai crescut si probabil arati destul de bine si stie foarte bine care sint riscurile. tu pe de alta parte n-ai facut nimic pentru increderea ei. Dar oricum, oricit de bine ai arata ea se teme foarte mult pentru ca aveti totusi minte de copii

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Simplu.Invitati-o odata si pe ea, pentru a se convinge ca totul este OK. Daca merge odata, se va convinge ca nu sunt probleme, daca nu vrea sa mearga va trbuii sa-ti argumenteze de ce. Dar cred ca nu vei ajunge sa te refuze fara logica. Succes.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si mie mi se intampla la fel... dar mereu zic ca ea si fac ca mine...mare lucrudevil... zii ca te duci la o prietena pentru un proiect la scoala si te duci la mall sau unde ai tu chefwinking...eu nici nu mai tin minte de cate ori am mintit-o pe mama

| andu_8743 a răspuns:

Isi face griji pentru tine.probabil nu le cunoaste pe prietenele tale si ii este frica sa nu aiba influente proaste asupra ta.thinking
mai cheama-le pe colegele astea la tine acasa.sa le cunoasca si mama ta...si atunci daca isi face o parere buna despre ele.thinking o sa te lasa sa iesi cu elehappy
bafta!