Întrebare recomandată | Marymm a întrebat:

ma puteti ajuta macar cu un sfat va rog?
Am o sora de 13 ani, este in clasa a-6-a.Problema e la ea, mai ales cu scoala abia reuseste sa scoata un 5, eu invat destul de bine, incerc sa o ajut dar nu pot mereu... daca o ajut cu ceva, daca o intreb peste o saptamana exercitiul cu care am ajutat-o, nu mai stie, nu stie nimic, e in lumea ei, crede in sinea ei ca noi o tot stresam cu scoala si nu intelege ca e greu daca nu ai o baza....cum pot sa o ajut sa-si intemeiezi o baza, desi e destul de mare si e mai greu.Nu mai stiu ce sa fac. Ajutati-ma.

Răspuns Câştigător
| LoveBadx a răspuns:

Pai explica-i faptul ca o sa ramana repetena si o sa se faca de ras.Plus ca nimeni nu ar vrea sa aiba o meseria ca femeie de serviciu sau ceva, asta o va motiva happy spune-i ca trebuie sa invete sa aiba o meserie frumoasa.

| спс a răspuns (pentru LoveBadx):

Nu cred ca amenintind-o cu faptul ca nu va trece clasa o va speria cu ceva sau o va motiva in vreun fel, si zic asta deoarece trec si eu prin aceasta faza chiar acum.Pe ele nu le intereseaza faptul ca in joc e viitorul lor, ceea ce le intereseaza pe ele este faptul ca inca sunt mici si trebuie sa-si traiasca copilaria.Sunt complet de acord cu faptul ca copilaria trebuie traita deoarece e cea mai frumoasa experienta a vietii, dar nu trebuie sa uitam ca copilaria trece si vine adolescenta care e cu mult mai grea si trebuie sa ne gindim la faptul ca odata ajunsi adulti timpul nu poate fi intors inapoi si vom regreta faptul ca nu am incercat acum sa ne corectam greselile! Acesta e sfatul meu, desi si eu asi avea nevoie de un sfat!

8 răspunsuri:
| XcrimeXD a răspuns:

Incearca sa faci exercitiile amuzante in sens sa ii explici adugand o gluma ceve gen si trebuie sa-i explici ca parintii ei nu pot trai la nesfarsit si banii parintilor ei si ai tau se vor sfarsi odata si odata si trebuie sa-si castige singura banii pentru a putea trai decenta sau chiar foarte bine

| CRYSSTTYNA a răspuns:

Incearca sa ii explici ca daca nu invata nu va putea sa aiba un job bun

| Cantareata132 a răspuns:

Spune-i ca o sa ramana corigenta si toti vor rade de ea. Plus ca daca nu ai o scoala nu ai nimic nici bani, poate nici casa cu ce o sa isi creasca copii. Spune-i ca acum nici cei cu facultate nu au unde munci si ea ce o sa faca o sa ii trimita si pe copii cu sapa in fiecare zi. Iti spun eu sigur ca daca v-a realiza ca nu va avea un scop in viata v-a incepe sa invente sau poti sa ii dai o pedeapsa pentru fiecare nota mica, iar pentru cele mari o recompensa.
Sper ca ti-am fost de ajutor mult succes cu sora ta si sa de-a Domnul sa invete si sa aiba rezultate foarte bune!

| adella12 a răspuns:

Spune-i ca nu vei avea niciodata incredere in ea, toti vor fi nemultumiti de ea si mai ales nu va avea multi prieteni, daca va ramine repetenta va fi risa de vechii colegi sau chiar de intreaga scoala

| valeria159 a răspuns:

Eu cind nu inteleg ceva ma rog la dumnezeu sa am minte bun, a propo is clasa 5-a... Asa ca ori rugativa sa invatati bine ori faceti adaugator cu profesorii

| EddisSs a răspuns:

Pai daca ea e fata ar putea fi mai silitoare.Incearca sa o iei incet nu o stresa.Fa-ti 3 ore pe saptamana sa ii poti explica tu cate ceva. Poti scade timpul pe saptamana de la 3 ore la 2 daca ea se descurca mai bine. Daca nu, un meditator ar fi cea mai buna solutie.Si totusi nu gasesti usor meditatori care sa explice copiilor extrem de bine ( asta o sa fie mai greu ).Si pentru ca ea e fata are nevoie de cineva in permanenta langa ea. Poate ca ea crede ca daca invata acuma mai incolo nu o sa ii mai trebuiasca.Incearca sa fi bland cu ea si sa iei totul usor cu usor.Multi copii invata pentru a realiza ceva intreab-o ce vrea sa se faca si expicai ca fara scoala nu face nimica. happy

| Roxana882 a răspuns:

Buna,poti sa cumperi ceva de tinere de minte pentru a memora si la scoala mai bine si cand o intrebi tu :*
Dar daca vrei poti sa iei ceva mai scump, si asa va tine mai mult mine happy
Am incercat si eu si mi-a mers bine happy