| anamaria211 a întrebat:

maine am olimpiada locala la romana si as vreea sa imi dati un plan cu ce s-ar putea da La parte a 2-a o sa se dea o demonstratie stiti cumva ce ar putea fi? lirica sau epica? Mentionez sunt in clasa a 7-a :*:** fundita

Răspuns Câştigător
| Aberdeen a răspuns:

Deci...eu sunt clasa a 6-a si m-am clasificat mai departe, fapt pentru care am primit ca lucru suplimentar si foaia pentru clasa a 7-a (in fine, ce pot si ce am invat din ea pana in momentul acesta).

o sa iti spun in mare ce contine foaia: in prima faza sunt prezentate doua fragmente literare, la baza carora ai:
-explicat in prealabil semnificatia unei bucati de text, cu tot cu valentele expresive ale figurilor de stil;
-de transcris citate, reprezentand imagini artistice diferite explicand semnificatia uneia dintre ele;

-o scriere imaginativa, prin care valorifici mesajul celor doua texte-suport(vreo 20-25 randuri);
, respectand bineinteles unele repere;

-si alte cateva exercitii pe tema gramaticala( sintactica, morfologica)

P.S:chiar daca ti-am spus cateva lucruriin plus fata de ce ai intrebat, ti-am raspuns la intrebarea principala...mai departe ramane sa recapitulezi singurica, si sa te pregatesti big grin

sper ca te-am ajutat happy...nu o sa fie foarte usoara...

1 răspuns:
| 123lalala a răspuns:

Pai nu stiu pre bine asta depinde de ei in orice caz de obicei se da o compunere libera(bine iti spune titlul sau ce sa foslosesti in ea) si intrebari de gramatica poate functii sintactice, sa faci propozitii sau ceva in genul acesta ...sau poate sa demonstrezi prin 2-3 argumente ca opera literara propusa de ei apartine genului liric sau epic... sper ca ti-am fost de ajutor! mult sucees pe maine! happy