Buna.Se repeta postarea.De ce nu mergi la psiholog? Crezi ca daca primesti 100 de ganduri diferite de la 100 de oameni, te va ajuta? Eu cred ca mai mult te va debusola. Faci cum doresti.
Faptul ca vorbesti des cu prietenii si cu familia, nu iti da sentimentul de a fi inclusa in societate? De ce?
Si chiar daca te simti exclusa din discutiile lor sau din activitatile lor, esti probabil exclusa pentru ca ti-o faci cu mana ta. Probabil ceilalti vor sa te includa si pe tine in viata lor, doar ca tu ii dai de o parte si te excluzi singura pentru ca nu ai abilitati de socializare ( Am fost si eu in aceeasi situatie ). Poti sa iti spui oful pe TPU oricat de mult vrei, dar in final vor ramane doar mesaje lasate in baza de date a platformei, si nu o sa ai o solutie sau un ajutor din partea asta. Daca nu iti gasesti tu puterea sa zici da sau nu, atunci cand chiar simti nevoia sa o faci, atunci nimeni nu poate sa te ajute. Prin ce treci tu se numeste depresie. Stiu asta pentru ca si maicamea are la fel, si tot la fel se comporta ca si tine. Ai doua variante de a merge prin viata cu depresia:
1. Iti gasesti puterea din frustrarea pe care o ai fata de tine ca esti slaba, si iti repeti mereu si mereu in minte ca poti sa faci asta, poti sa treci de acest sentiment, ca ai puterea si curajul sa faci un anumit lucru ce iti place sa faci, etc. E foarte important sa-ti gasesti un hobby ca sa-ti ocupe timpul si sa-ti ia gandul de la depresie. Recomand un hobby care sa necesite iesitul din casa mai des. Si incetul cu incetul, depresia dispare si o sa ai primele tale sentimente adevarate de bucurie, siguranta, incredere, etc.
2. A doua si ultima varianta este cea pe care din pacate a luat-o si maicamea. Cea de a-si lua tratament de la psihiatrie care o face leguma toata viata ei. A luat antidepresive toata viata mea ( le-a luat de tanara de cand m-a nascut ). Acum se chinuie in continuare cu pastile din ce in ce mai tari, nu are loc de munca, are ajutor social si internari la greu pentru ca i-au prajit creierii si nu prea mai poate sa o scoata la capat.
Acuma te las pe tine sa alegi, ori iti dai singura suturi in fund sa mergi mai departe si sa-ti gasesti un scop in viata, ori iei pastile cu pumnul in speranta ca te vei face bine.
Nu mai lăsa sentimentele inchise in tine. Spune le prin ce treci si probabil te vor intelege. Stiu ca iti e greu sa faci asta dar nu e bine sa te inchizi tot timpul in tine. A te deschide in fata cuiva nu inseamna ca te victimizezi, ci ca vrei ca cineva sa te asculte, sa te inteleaga... Fa ti curajul si impartaseste-ti gandurile cu ceilalti.
Mult noroc!
VulpeaDinUmbra întreabă: