| Iuliafta a întrebat:

Buna,mi-a venit ciclu ieri, azi abia i-am spus mamei. Faza-i că nu știu ce să fac, cât durează menstruația, are o culoare de roșu deschis și curge puțin. Imi poate spune cineva cam cat ar trebui sa dureze(fac mâine 12 ani)? Nu mă prea doare burta dar nu pot sta nici în ce poziție vreau în pat că mă simt balonată.

5 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Dureaza intre 3-5 zile, depinde de la o persoana la alta...

| marceladinu02 a răspuns:

3 zile puneti tampon

| Violleta2022 a răspuns:

Fiecare fetita si femeie este diferita, menstruatia putand dura intre 3 si 7 zile, depinzand strict de hormonii tai.
Nu este nevoie sa stai in pat cand esti la ciclu, decat daca ai dureri mari de burta sau curge mult, dar in rest, iesi afara la joaca, doar fii atenta sa nu faci efort fizic mai mare.
Imbalonarea vine de la ce ai mancat sau baut (cartofi, varza, fasole, si baut sucuri care produc gaze).
Bea o cana de ceai fierbinte si gazele se vor elimina cu usurinta.

| sammie a răspuns:

Perioada de menstruatie tine 4-5 zile o data pe luna.

| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Aceste detalii nu le ai discutat cu mama ta?
Trebuie sa comunici deschis.
Acum ca ai menstruație ( denumirea corecta, nu stop, ciclu, sau alte bălării), totul se schimba în acele zile.
Primii 2 ani o sa ai menstruația neregulata = asta înseamnă că poate să îți vina și o data la 2 luni sau mai târziu = este complet normal, nu este un motiv de îngrijorare.
Dacă durerile sunt mult prea mari, se recomanda pastilele speciale pentru menstruație.
Evita pantalonii deschiși la culoare.
Învață să așezi corect absorbantele, sa la împăturești corect după utilizare.
Mai multe informații le poți găsii și pe internet.