Semnificatiile culorii verde
Situat intre albastru si galben, verdele rezulta din interferentele lor cromatice. Verdele intra cu rosul intr-un joc simbolic de alternante, asa cum trandafirul infloreste printre frunzele verzi.
Echidistant intre albastrul ceresc si rosul infernal, doua culori inaccesibile, verdele, valoare medie, mediator intre rece si cald, intre sus si jos, este o culoare linistitoare, racoritoare, umana. In fiecare primavara, dupa ce iarna i-a aratat omului cat de este de singur, dezvelind si inghetand pamantul care-l poarta, acesta a imbracat o noua haina verde, datatoare de speranta, redevenind fecund si hranitor. Verdele este caldut, caci venirea primaverii se manifesta prin topirea gheturilor si caderea unor ploi fertilizatoare.
Verdele este culoarea regnului vegetal in plina reafirmare, a apelor regeneratoare, carora botezul le datoreaza semnificatia lui simbolica.
Expresia "se mettre au vert" ("a iesi la iarba verde"), nascuta din hipertensiunea datorata vietii citadine, exprima de asemenea nevoia unei intoarceri periodice intr-un mediu natural care a transformat tara, campul, intr-un substitut al mamei.
Culoarea verde in diverse traditii ale lumii
In crestinism, verdele a ramas simbolul Sperantei, virtute teologala. Crestinismul s-a nascut pe meleaguri cu clima temperata, unde apa si verdeta s-au banalizat.
Nu tot asa s-a intamplat cu Islamul, ale carui traditii s-au creat ca niste miraje, deasupra nemarginirii arzatoare a deserturilor si a stepelor. Invaluitor, linistitor, verdele este glorificat in monumentele religioase ridicate de stramosii nostri in desert.
Steagul Islamului este verde, iar aceasta culoare semnifica pentru musulmani emblema Mantuirii, simbolul tuturor marilor bogatii, materiale si spirituale, dintre care prima este familia: verde era mantia Trimisului lui Dumnezeu.
"Erin cea Verde" era, inainte de a deveni numele Irlandei, acela al insulei preafericitilor din lumea celtica.
Misticii germani (Mechtilde din Magdeburg, Angelus Silesius) asociaza verdele cu albul pentru a califica Boboteaza si virtutile hristice, justitia reprezentata de verde intregind neprihanirea albului.
Benefic, verdele dobandeste si o valoare mitica, aceea a pasunilor verzi ("green pastures"), ale raiurilor inverzite ale iubirilor din copilarie ("vert paradis des amours enfantines").
Verdele pastreaza totusi, o caracteristica stranie si complexa, care tine de dubla lui polaritate: verdele mugurilor si verdele mucegaiului, simbolizand viata si moartea. Este imaginea adancimilor si a destinului.
Efectele culorii verde
Culoarea verde destinde considerabil atat fizicul, cat si psihicul. Ea ne permite sa echilibram structura somatica cu cea psihica si face posibila o rapida diminuare a stresurilor, precum si anihiarea nelinistilor.
Culoarea verde este utilizata cu succes in lupta impotriva iritabilitatii. Aceasta culoare este marele calmant al celor iuti la manie sau irascibili si al nervosilor cronici.
In plus, culoarea verde permite o prompta schimbare a ideilor, fiind foarte utila in acest sens mai ales in cazurile de obsesie (tulburare a vointei observabila la degenerati sau la cei cu tulburari mentale care consta intr-o predominare a unei idei fixe, sau chiar impotriva vointei subiectului; in multe situatii, obsesia se prezinta ca o frica sau ca un impuls coplesitor care se impune mentalului in mod tiranic, provocand o senzatie de angoasa).
Efectele fiziologice ale culorii verde: scade presiunea sanguina, dilata vasele capilare.
Efectele psihologice ale culorii verde: liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru, contemplare, abundenta de asociatiii mentale de idei, fantezie, culoare rece, placuta, odihnitoare si calma, impresie intensa de prospetime, faciliteaza deconectarea nervoasa, senzatie de departere in spatiu.
Indicatiile terapeutice ale culorii verde:
- cancer,
- carcinom la san ( tumoare),
- dureri de cap, dureri de cap nevralgice,
- erizipel,
- gripa,
- hipertensiune,
- insomnie,
- nevralgie,
- raceala la cap,
- sifilis,
- tulburari cardiace,
- ulcer.
rosu
Culoarea rosie este considerata un stimulent universal, puternic. Ea simbolizeaza vitalitatea, forta, dragostea, pasiunea, succesul, onoarea, impulsul, vointa de a obtine rezultate, puterea de a influenta si de a intelege dificultatile si lectiile vietii. Rosul energizeaza, stimuleaza, imbunatateste circulatia, creste presiunea sanguina, tonifica, ajuta in tratamentul paraliziei, anemiei si in deficitul de fier, ajuta in cazul racelilor (fara febra) si afectiunilor sinusurilor. Actiunea stimulatoare se manifesta si la nivel mental: accentueaza dorinta de a actiona si de a pune in practica ideile. Din punct de vedere al energeticii subtile, rosul este culoarea atribuita chacarei Muladhara sau chakra radacina. Acest centru energetic este considerat sediul energiei primordiale si generator al campului vital, este totodata cel care face legatura fiintelor vii cu Pamantul. Stari ca neadaptarea la diferite situatii, oboseala pronuntata, lipsa fortei, a vointei, sunt semne ale unui dezechilibru la nivelul acestei chacare. Atentie!: excesul de rosu poate provoca tulburari emotionale, stari de excitatie, erotism, agresivitate, anxietate. De aceea, este bine sa se utilizeze cu precautie. Partile corpului influentate de acest centru energetic sunt: picioarele, intestinul gros (colon descendent), coloana vertebrala si sistemul nervos in ansamblu, organele genitale masculine. Pentru a stabiliza efectele si elimina surplusul de rosu este bine sa se foloseasca vibratiile culorii complementare.
negru
egru : in decoratiuni interioare si in moda, este prin excelenta simbolul elegantei si modernitatii, pierzandu-si astfel conotatiile negative. Negru este folosit pentru hainele elegante, accesoriile de lux, inseamna bogatie, rafinament, gusturi sofisticate, mister. Folosita foarte mult in viata religioasa, pentru imbracamintea clerului, culoarea neagra a ajuns astfel sa simbolizeze autoritatea, demnitatea, puterea, dar si pericolul, pedeapsa, interdictia. In plan negativ este un simbol al tristetii, ruinei, saraciei. Ideala pentru ca completa si echilibra nuantele mai palide, pentru un interior elegant si sobru.
plz da-mi fundita
Pai eu iti garantez ca nu se schimba dupa starea ta de spirit pentru ca un inel nu poate sa stie ce sentimente ei. Majoritatea acestor inele isi schimba culoarea dupa temperatura (eventual daca te enervezi si trantesti tot, sari, alergi si te incalzesti atunci ar pute arata starea de spirit, adica nervoasa, insa de ex. daca esti trist atunci nu apare nici o modificare a temperaturii) iar legat de culori, de obicei inele astea vin cu o legenda a culorilor si spune acolo ce inseamna fiecare culoare. Asta stiu de la o prietena care avea si ea un inel din asta si avea o hartiuta pe care scria ce inseamna fiecare culoare. Tot de la ea stiu si de faza cu temperatura pentru ca atunci cand il punea la robinet la scoala sub un jet de apa rece se facea galben, sau nu mai stiu ce culoare, iar cand il punea pe calorifer devenea albastu.
Negrul –este o culoare care sugerează confuzie, nehotărâre, durere, despărţire. Această culoare are o vibraţie negativă. Ea are efecte psihologice de nelinişte, reţinere, depresie, introversie; impresie de adâncime, greutate; are o semnificaţie psihoa-fectiva de tristeţe, sfarşit, singurătate, despărţire, doliu. Poate fi utilizată ca element de delimitare, contrast sau fond pentru celelalte culori. Verdele – este o culoare excelentă pentru realizări financiare, fiind deci culoarea câştigului financiar. Verdele are totodată şi un Se spune că persoana care-l poartă e înclinată să ia iniţiative efect de liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru, siguranta. El faciliteaza deconectarea nervoasa. Caracterizeaza tipul pasiv, defensiv, autonom, retinut. Exprima concentrare, siguranta, introspectie Prin forta, puterea si stralucirea lui, rosul este considerat pretutindeni ca fiind simbolul fundamental al principiului vital. Culoare a focului si a sangelui, prezinta, din punct de vedere simbolic, aceeasi ambivalenta ca si acesta din urma, in functie de nuanta sa, deschisa sau inchisa. Rosul inchis este, dimpotriva, nocturn, feminin, tainic, centripet. El reprezinta nu expresia, ci misterul vietii. Rosul inchis are si o semnificatie funerara. Ambivalenta culorii rosii a sangelui ne dezvaluie doua situatii: cand este ascuns, sangele este esenta vietii, varsat, el inseamna moarte.
Rosul viu, diurn, solar, centrifug indeamna la actiune. El este imaginea inflacararii si frumusetii, a fortei impulsive si generoase, a tineretii, sanatatii, a bogatiei, a erosului liber si triumfator. []Sper ca te'am ajutat:* mult noroc!:*
Raspunsul meu nu are legatura cu ce ne ceri u dar imi poti spune te rog de unde se pot achizitiona asemenea inele?
Erea negru pentru ca probabil a fost tinut la frig iar schimbarea culorilor este datorata schimbarii de temperaturi. Daca nu crezi pune-l in frigider la fring pana se face negru iar dupa ia o bricheta sau pune-l la caldura si se va schimba in albastru.Albastrul este ultima culoare la temperaturi ridicate.
Pfffff...mi-am luat si eu un inel care isi schimba culorile, stiam ca verde=calm, si nu mia stiu dar oricum merge si la faza cu temperatura
Nu mai credeti in chestiile astea...este vorba strict de temperatura corporala
alexx102428 întreabă:
Andreiu201 întreabă:
Andra0987654321 întreabă: