Poti sa le scrii intr-un vocabular cu tot cu explicatia lor si sa le citesti in fiecare zi. asa poti retine.sau sa le scrii pe o foaie de mai multe ori. dar e mai buna ideea cu vocabularul.succes
Pai le citesi o data in gand, apoi ascunzi tu singura cu mana cuvantul in engleza si ramane ala in romana. Si intrebi : Cum se zice laaa "x". Se zice "s". Si dai mana la cuv. ala si vezi daca e bine, daca nu il mai repeti.
Apoi poti sa treci pe o ciorna dupa asta, cuv. in romana si tu sa le zici in engleza, si te corectezi cu cele de pe caiet.
Sper ca te.am ajutat! succes! :*:*
Pai o sa-ti spun niste metode foarte eficiente:
Asculta muzica, uitate pe versuri in timp ce asculti
Uita-te la filme cu subtitrarea in engleza, si incearca sa intelegi
chiar daca e plictisitor, ai putea citi reviste in engleza
foloseste expresii in engleza cand vorbesti cu prietenii tai[dar fara un aer de superioritate]
Sper sa iti fie de folos
Pai e foarte usor, uite ce fac eu cand nu pot retine ceva :
~ notez cuvintele intr-un caiet sau vocabular
~ merg intr-un loc relaxant ( locul tau preferat ) - al meu este in patul cu apa, canapea, afara in hamac ( vara sau primavara ) si in cada
~ imi place sa fie liniste perfecta
~ si incep sa citesc o expresie ( o repet de vreo 5 ori in gand ) si dupa ce l-eam invatat pe toate incerc sa l-e spun in ganda fara a mai ma uita pe caiet
Sper sa iti placa si tie! Funda?
Iti pui prin casa biletele cu acele cuvinte si cand mergi prin casa le vezi, le citesti, le retii