| DenisaLuciaBarbu a întrebat:

Nasoala! Asa imi pot descrie in momentul acesta viata! Stau tot timpul inchisa intre cei 4 pereti ai camerei mele, simt ca nu mai am niciun prieten si mai rau, se apropie si examenele.De teze si examene nu imi prea fac griji, am invatat destul in ultimul timp si ma gandesc ca nu cumva acesta sa fie motivul pentru care prietenii sau macar cei pe care ii consideram prieteni nu ma mai baga in seama.Nu prea am avut timp de ei, am discutat cu ei numai la scoala, dar de vreo doua saptamani parca nu mai sunt eu.La orice muzica trista imi vine sa plang, ei nu au timp niciodata sa iasa in oras, dar nici macar sa vorbeasca la telefon nu au chef.Ma simt plictisita, dar si extenuata de tot ce se intampla. Nu mai am pe nimeni, mama nu a avut timp de mine(fratiorul meu este bolnav si trebuie sa mearga cu el prin spitale sa rezolve problemele), tata nu mai am-din motive personale.Nu am cu cine sa imi petrec si eu timpul, m-am saturat sa stau in fata monitorului si sa tot butonez si sa butonez... Vreau sa am cu cine sa merg la un film, sa ma plimb cu rolele in parc, sa ies la un suc, dar nu am cu cine.Toti sunt ocupati, si nu ma refer la faptul ca se pregatesc si ei pentru scoala, sau altceva. Pur si simplu ma evita.Sunt intr-o stare in care multi nu si-ar dori sa fie.Este tipul acela de stare in care simti ca te sufoci si trebuie sa isi la suprafata, tipul acela in care orice vorba data de-aiurea te raneste oricum. Vremea de-afara nu tine deloc cu mine.Macar daca ar fi fost frumos si soare(cel putin in partea mea de tara unde stau), as fi dat din nou sute si sute de telefoane si mi-as invita cativa dintre colegi la o plimbare in parc si apoi la un suc. Dar nu, totul e impotriva mea. Vreau sa am si eu o viata normala, ca a unui adolescent de 15 ani! Imi pare rau daca v-am plictisit cu necazurile mele, dar chiar as vrea niste sfaturi.

Răspuns Câştigător
| Dav7id a răspuns:

Esti intr-o situatie in care nu trebuie sa disperi,bravo ca inveti,nu e ceva de care trebuie sa iti fie jena,tu treci si altii raman,eu admir persoanele care invata,eu n-am reusit,doar am prins din clasa,sau copiat, nu sunt mandru, dar nu mai pot da timpul inapoi.Iesi si singur\a,nu ai nevoie de prieteni pentru a iesi afara,tot ce ai nevoie e soare si-o vreme frumoasa,e cineva care vrea sa vorbeasca in zona ta,n-are cum sa nu fie,prietenii,asa zisi prieteni,sunt patetici si nici prieteni nu-s,nu-i lua in consideratie, nu merita, nu te apreciaza pentru ceea ce esti.Ai o viata normala, nu suferi de boala nimic, lipsul de prieteni adevarati si statul inchis in casa nu inseamna o viata anormala. Faci doar ceea ce crezi tu ca e bine pentru tine.Recomandarea mea este sa iesi afara,chiar daca nu ai cu cine,crede-ma, vei avea cu cine pana la urma, doar iesi afara.Salut si Toate cele bune!

1 răspuns:
| ostea a răspuns:

Acceptă situația prin care treci, altă modalitate nu ai.
Încearcă să ieși din lumea ta dacă asta îți dorești. Fii mai comunicativă cu cei din jurul tău.

Îmi pare foarte rău pentru tine, dar trebuie să mergi mai departe cu capu sus.
Doar tu poți să ieși din starea ce o ai acum, nu ești un robot să îți comande cineva ce să faci, ce să simți.

Tu alegi să experimentezi lacrimi.
Tu alegi să experimentezi zîmbet.

Fă ceea ce îți place, încearcă să ieși cît mai repede din starea ce o ai.

O să treacă acestă situație urîtă doar că trebuie să fii optimistă.
Numai bine.