| hjjjnb a întrebat:

Bună.
Nici nu stiu cum sa incep,
Am 16 ani si am avut relatii sexuale deja cu prietenul, a fost fara protectie,si zice ca nu a dat drumul in mine dar si ca nu stie precis daca a dat sau nu, eu vreau sa iau pastila pentru sarcina si nu stiu daca e nevoie sau nu, am si dureri de sani la atingere ...sanii sunt moi nu tari, dar trebuie sa am si ciclu.ce sa fac?
Va rog sa ma ajutati.

14 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Faci un test de sarcina si gata

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu prea avem cum sa te ajutam. Tu nu spui daca era in perioada fertila sau nu, el habar nu are cand si unde ejac. uleaza... asa sa ne dam cu presupusul e usor, sa o si nimerim e mai complicat.

Clar e ca o pastila de contraceptia de urgenta e o bomba hormonala, mai ales la varsta ta si trebuie luata, cel mai corect, la sfatul unui medic ginecolog

| MiurielSexoasa a răspuns (pentru suntserios):

Cel mai bine nu intretinea relatii sexuale...sau daca facea asta sa faca protejat.

| corbulalbrosu a răspuns:

Sexul a fost intretinut in perioada fertila sau in afara respectivei perioade? In lipsa acestei precizari strict necesare NU se poate oferi un raspuns. Se pot face doar presupuneri sau emite pareri lipsite de orice obiectivitate si credibilitate. Invata-te sa formulezi intrebari coerente care sa ofere si informatiile chiar si minime dar strict necesare in privinta ciclului menstrual. Daca sexul este intretinut in afara perioadei fertile si nu s-a produs ejacularea este imposibil sa se formeze o sarcina...din nimic. Insa in cazul in care sexul este intretinut intruna dintre zilele perioadei fertile si nici nu ai experienta suficienta si nici capacitatea de a iti retine perfect ejacularea s-ar putea sa exite un anumit procent de...ghinion/nesansa. Depinde in ce masura iti va surade sau nu norocul. Daca au trecut 2-3 zile de la data intretinerii sexului respectiv, folosirea pastilei de a 2-a zi devine 100% INUTILA, FARA ROST. In cazul in care sexul a fost intretinut in zilele perioadei de 9-10 zile de dinainte de data de incepere a urmatoarei menstruarii, atunci chiar si daca a ajuns sperma in vagin formarea unei sarcini devine 100% IMPOSIBILA. Multa sanatate!

| minrest a răspuns:

Pastila aia are urmari foarte dure. Tu nu ai putina demnitate necesara ca sa ii ceri sa foloseasca un prezervativ?

| Ralukafay a răspuns:

Esti cruda pentru a lua acea pastila, daca o iei iti va deregla hormonii.Adica nu este bine sa iei asemnea pastila la varsta ta.Nu este o bomboana, este o pastila, ar trebui sa discuti cu mama ta.

| Notmyaccount a răspuns:

Am mai raspuns azi o data la aceiasi intrebare. Draga mea, ia pastila cu amendamentul ca acea pastila se ia cel mult o data pe an. Acum daca ai mai luat si pana acum, asta e... O mai iei o data. Oricum daca trebuie sa iti vina ciclu, inseamna ca nu esti in perioada fertila, deci nu exista oricum riscuri.
Parerea mea este, ca daca nu stii ce trebuie sa stii despre aceste lucruri, te abti.

| hjkkbcv a răspuns (pentru Notmyaccount):

Deci daca nu sunt in perioada fertila e totul bine?
Si deja am luat si pastila

| Notmyaccount a răspuns (pentru hjkkbcv):

Da. Daca nu esti in perioada fertila sansele unei sarcini sunt nule. Pe viitor potibsa tii minte ca si asta este o masura de preventie.

| MiurielSexoasa a răspuns:

Poti sa o iei, nu afecteaza cu nimic chiar daca nu si-a dat...

| suntserios a răspuns (pentru MiurielSexoasa):

Cu absolut nimic nu afecteaza, nici nu e o bomba hormonala care se ia de maxim 2 ori pe an... de ce ii creezi impresia ca sunt bomboane?

| MiurielSexoasa a răspuns (pentru suntserios):

Nu am spus nici ca sunt bomboane. Acum e logic ca nu trebuie sa foloseasca pastila de 100 de ori...

| minrest a răspuns (pentru MiurielSexoasa):

Ce urat e sa minti, e o bomba hormonala care da tot organismul peste cap.

| minrest a răspuns (pentru MiurielSexoasa):

Ai spus ca nu afecteaza cu nimic, ceea ce inseamna ca habar nu ai, ca vrei sa ii faci rau sau ambele.