| elen123 a întrebat:

Buna, nu mai pot, vreau sa mor, imi primesc foarte mult hate si bully de la colegi doar pentru ca sunt diferit si s au intamplat niste accidente la scoala. (nu vreau sa vb despre asta aici). Am mai multi colegi care ma fac pe mine si pe animalele mele de companie handicapate zicand ca fac glume de **** si ca incerc sa copiez pe cineva (fiind modest) dar nu mi iese. ma fac in toate felurile. si eu chiar sufar si plang si nu am mai putut si intr o zi i am injurat de nu au mai putut, dar, nu ma ajuta. Help, cineva cu care sa vorbesc 13-14 ani? crying(( Sau ma poate indruma cineva, ce trebuie sa fac ca sa nu mai sufar? sad

9 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Faptul ca le arati vizibil ca te deranjeaza comportamentul lor cu atat mai mult le dai satisfactia sa continue, fii lipsit de reactie si nu arata nici o emotie sa le piara cheful.

| Violleta2022 a răspuns:

Dar tu, cum stai cu respectul pentru colegi?

| dullcat a răspuns:

Buna.Trebuie sa vorbesti cu diriginta/dirigintele, altfel vei fi hartuit si batjocorit in continuare.Respectivii se hranesc cu reactiile pe care le primesc de la tine, asadar, daca te-ai arata indiferent ei s-ar plictisi si si-ar cauta pe altcineva, o noua tinta.

| StoicAnalysis a răspuns:

Sa te doara la basca. Asta trebuie sa faci. Adica problema la tine e ca pui prea mult la suflet toate tampeniile astea. Nu exista om in lumea asta care sa nu-si fi luat bullying in viata. Si ma gandesc ca nu ai vazut pana acum strazi pline de oameni care se taie cu lama sau copaci impodobiti cu spanzurati. Si nici nu ai sa vezi asta, pentru ca majoritatea oamenilor, ori nu le pasa, ori riposteaza. In cazul tau, ar fi sa nu iti mai pese. Esti diferit fata de restul, si ce daca? Eu de exemplu din clasa a 2-a pana in a 8-a am avut porecla piticul p. orno, hidrant, si am fost cel mai nepopular si batjocorit din scoala. Intr-adevar ca nu mi-a facut placere sa am acest statut, dar chiar nu merita suferinta. Asa, ca mi-am vazut de treaba si unde s-a putut, am ignorat. Cei care in trecut au ras de mine si au avut statutul de bully, acum stau cu datorii si scuipa seminte la colt de bloc, si eu am ajuns sa am un loc de munca decent platit pentru traiul meu de viata, un curs de resurse umane terminat, o postliceala pe terminate si un inceput de facultate. Si crede-ma ca nu intentionez sa opresc studiile pe viitor. Asta pentru ca mi-am vazut de treaba mea si nu de a altora, asa cum au facut acei bullyies.
Asa ca nu mai avea tu grija batausilor si a bombardierilor, ca ai viata ta de trait pana la urma.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca trebuie sa schimbi scoala! Nu merita sa suferi pentru ei, te poti muta la o scoala unde esti printre alti oameni si te respecta!

| MAteiLaAjutat a răspuns:

2 optiuni.
1. Ignori.
2. Ii bati (fizic).

| KilljoyIdiot a răspuns:

Buna! Situația ta pare foarte dificila si te înțeleg. Comportamentul colegilor tai este total inadecvat! Iti sugerez sa discuți cu părinții si cu dirigintele tau despre asta. Daca chiar nu se poate face ceva, cred ca ar fi o idee buna sa schimbi scoala.
De asemenea, daca este posibil, cred ca macar cateva ședințe la un psiholog sau un consilier școlar te-ar ajuta enorm sa iti gestionezi emoțiile.
Nu lasa vorbele lor sa te raneasca, deoarece chiar aceasta este intenția lor. Daca vad ca te fac sa suferi, vor continua. Stiu ca iti va fi greu si te înțeleg perfect, si eu sunt o fire mai emotiva.
Sper ca totul se va rezolva cat se poate de curând! Tine minte ca meriți mult mai mult si ca esti unic!

| iuliana777mn a răspuns:

Buna

| iuliana777mn a răspuns (pentru iuliana777mn):

Si eu cred ca trebuie sa te muti la alta clasa, unde sa cumosti macar pe cineva…