Daca parintilor li greu, intelege si tu asta. ei incearca sa te faca pe tine fericita incercand sa-ti ia obiectul mult visat. dar cine stie cat trag pentru asta. cere altceva, nu le cere ce nu-si permit. nu trebuie sa crezi ca daca nu ai iphone, nu esti la moda. moda tot oamenii o fac. acum e iphone 10, peste 2 luni apare 11-le, si tot asa. nu poti tine pasul cu ea, nu incerca. moda o faci tu! intelege-ti parintii si nu le cere aproape imposibilul.
Sa iti zic un lucru 100% adevarat! Nu vreau sa exagerez sa zic un anumit procent dar majoritatea (si majoritatea inseamna 8/10 iphone-uri daca nu chiar 9) nu sunt cumparate de posesorii lor la pretul care il vezi tu in magazin adica peste 30 de milioane. Din toti cunoscutii tai cati crezi ca s-au dus si au platit cash suma integrala a telefonului la liber? Poate majoritatea se lauda dar nu e chiar asa. Fie cumpara telefonul la abonament (eu mi-am luat 4s la abonament cu 900 lei de la Vodafone), fie il iau din strainatate in tipla nedesfacut (unde telefonul a fost cumparat de vreun american la prelungire de abonament cu 200$ si il vinde cu 500$ adica 19 milioane si telefonul trebuie decodat ) fie second hand la 19, 15, 14, 10 milioane (depinde de model). Majoritatea au iphone-urile cumparate de "la cineva" deci second hand chiar daca telefonul e ultimul model, si cei care le au de noi noute le-au cumparat cu prelungire de abonament. Nu mai zic ca toata lumea cauta pe net anunturi cu iphone-uri de vanzare, ce mi-e ca il iei de la amanet sau ca il iei de pe okazii... oricum nu iti recomand cu gevey sim, r sim. Daca e neverlocked si in conditie buna e OK telefonul. Dar tot mai bine era daca il luai de nou cu banii cash sau la abonament pentru ca asa aveai si garantie (mie mi s-a stricat un iphone 5 luna trecuta si mi l-a schimbat in 3 zile mi-a dat unul nou nout!). Dar daca ai de gand in septembrie sa iti iei 5s-ul cand apare nu are rost sa il iei de nou pentru cateva luni pentru ca pierzi foarte mult la el. Adica dai 30 de milioane si in septembrie il mai vinzi cu 15 milioane. Sau il iei cu 19 milioane acum second hand si in septembrie il vinzi cu 15... e diferenta!
Buna, daca parintii tai nu au prea multi bani eu zic sa le spui de alt cadou, si nu este o rusine sa iei de la amanet.
Buna. nu e nici o rusine daca ti-l ia de la amanet. un iPhone costa mult si de la amanet cu singurata il ia mai ieftin, dar daca tu crezi ca o rusine daca te intreaba cineva de unde l-ai luat le poti spune ca pur si simplu l-ai luat de la un prieten etc etc.