| Ade4ever2389 a întrebat:

Buna.O intrebare mai mult pentru adolescenti: cum treceti peste criticile din partea celorlalti si peste barfele pe la spate?
De mica am fost o persoana deseori criticata, ba pentru ca eram o fire mai crazy si faceam prostii pe la gradinita, ba pentru ca aveam si uneori si acum mai am probleme cu rasul in ora si am fost data afara de cateva ori prin clasa 1.
Pur si simplu am o stima de sine scazuta,adica mi se pare ca nu ma pricep la nimic,am incercat fel si fel de lucruri cum ar fi hip-hop,cantat la pian etc. insa mereu am renuntat,deoarece simteam ca nu ma mai pasioneaza ca la inceput.
Bun,sa ne intoarcem la ce voiam sa spun de fapt. Sunt o persoana careia nu ii place sa auda critici, mai ales din partea profesorilor, pentru ca ei nu stiu ca am anxietate din cauza asta. Sunt in clasa a 7-a (contul acesta era al verisoarei mele insa mi l-a dat mie,ea e la liceu acum,ca sa nu fie confuzii) si desi stiu ca mai e putin pana la examen,presimt ca voi lua nota mica la mate si nu voi intra la liceul dorit. Am probleme cu cei din jur,ma dau la o parte din cauza ca am o personalitate mai diferita,ascult Nirvana si Lana Del Rey si pentru ca sunt prea slaba,prea scunda,am parul naspa si dintii strambi si lista continua. Mie nu mi se pare normal sa aud fel de fel de lucruri pe la spate,pentru ca eu nu le-am gresit cu nimic niciodata. Nu mai vreau sa mai sufar din cauza aspectului meu,insa ai mei nu ma prea lasa sa ma aranjez si din cauza asta sunt suparata, pentru ca nu sunt matura.
Acum sa trecem la critica din partea profesorilor. Nu de putine ori mi s-a zis ca sunt cu capul in nori, ca rad ca o nebuna in ore si ca se poate si mai bine chiar daca am note de 9 si 10. Li se pare ca nu sunt la fel de buna ca o alta verisoara de a mea care a fost la aceasta scoala si avea numai 10 pe linie. M-am saturat sa ma compare. M-am saturat sa fiu bataia de joc a tuturor doar pentru ca sunt timida cu ei si pentru ca am fost diagnosticata cu borderline si anxietate sociala. Ei nu stiu cum se simte sa fii criticat din orice.
O alta problema ar fi si gusturile mele si personalitatea. Sunt genul de om care se ataseaza repede de orice,adica am o obsesie cu un anumit serial,iar apoi am prostul obicei sa mai vorbesc prin clasa despre el,insa chestia asta ma dezavantajeaza,pentru ca toti ceilalti colegi se uita la anumite filme si asculta numai trap si manele si din cauza asta sunt data la o parte. Sunt luata in ras cand ma intreaba cineva ce muzica ascult si le spun ca rock si indie-pop (adica genul Lanei) si sunt catalogata ca depresiva. Pur si simplu imi place genul asta de muzica,ma regasesc in viata Lanei si a lui Kurt Cobain,nu vad o problema in asta,ii inteleg, fix prin aceleasi lucruri trec si eu.
Ce as putea face? Degeaba le dau peste nas, ca criticile continua. Merci anticipat.

3 răspunsuri:
| HUAWEHUAWE a răspuns:

Daca criticile vin de la profesori ai 2 variante : sa inveti ce ti-au zis si sa-ti faci un bine sau pur si simplu sa stii faptul ca gandim diferit sa asculti si sa nu-ti pese. Chestia vine asa : profesorul ti-a zis. tu ce crezi, e ok? atunci o sa inveti asta si nu o sa mai faci, ca si tu ai aceeasi parere, nu? daca nu e ok, nu-l baga in seama, tu ai alta parere deci n-are de ce sa-ti pese de ce zice el.

Din tot ce zici tu imi dau seama ca-ti lipseste ceva : tu nu esti,, hoață,,. Nu mai fă chestiile in privirile lumii sa te analizeze si sa te critice. Incearca sa faci de toate si sa nu mai fi vazută happy
Succes

| Ade4ever2389 explică (pentru HUAWEHUAWE):

Mersi de sfat!

| alfons2390 a răspuns:

Nu prea ai cum sa scapi din gura lumii. Este instinctul de autoaparare si conservare al celorlalti care vazand ca esti diferita reactioneaza asa. Poti sa incerci sa fii mai mult ca ei sau sa-i intelegi ca sunt si ei oameni chiar daca mai comuni. Este un fel de discriminare comportamentala ce ti se petrece. Este bine sa ai prieteni cu care sa discuti despre asta si sa incerci sa nu pui la suflet toate rautatile celor din jur.