| Aaa13579 a întrebat:

Buna, o sa spun pe scurt. Am avut o relatie destul de scurta is frumoasa irl si online. Acel baiat s-a despartit cu pretextul in special ca eram imatura emotional. Dupa o saptamana am observat ca avea match de cuplu cu o persoana(el a vrut sa ramanem prieteni dar uneori il intrebam eu de vorba ce face si cam atat, nici inapoi nu intreba), asculta melodii de dragoste etc, eram cam dezamagita ca asa usor mi-a luat locul altcineva
Acum 2 zile m-a blocat peste tot, si cand ma gandesc in ce stadiu l am gasit la inceput. Pe scurt ducea o viata destul de nefericita din multe puncte de vedere. I am fost alaturi, l am ascultat, nopti nedormite incercam sa l predispun pentru ca eu is o persoana mai grijulie de fel iar daca ajut pe cineva ma bucura si pe mine. L am pus pe picioare, era fericit cu mine. imi multumea ca i-am schimbat viata iar cand era cel mai bine m-a lasat( din spusele lui era de neacceptat faptul ca aveam si eu momente cand eram slaba emotional).

M am cam lungit dar ok, oamenii se mai despart, asta e viata dar ma simt prost ca am facut atatea pentru el si eu m-am ales cu block si nici n ar avea rost sa ma duc in orasu lui. Lipsa de respect? nici eu nu stiu

E gresit faptul ca am fost buna cu cineva si am ajutat?
As vrea doar sa ma certe cineva ca n are rost sa ma simt naspa.

1 răspuns:
| Hyperion7 a răspuns:

Ce ai pățit tu se numește complexul salvatorului.
Practic i-ai oferit mai mult decât puteai tu efectiv oferi,iar acum când efortul a fost pe degeaba,simți că viața a fost nedreaptă și dai vina pe faptul că ești bună.
De fapt,daca comunicai puțin mai eficient cu el și spuneai ce și cum,cu subiect și predicat,șansele ca el sa fugă din aceasta relație erau cu mult mai mici.
Vezi tu,iubirea nu trebuie sa vina numai dintr-o parte și în cealaltă sa fie liniște.
Iubirea adevărată vine din ambele părți,așa cum se poate,dar sa existe macar intenția.
Faptul că pe el l-a durut undeva de tine, poate că ai fost doar un simplu pansament și el s-o fi reîntors la fosta lui iubire sau la o alta pentru că în tine nu a văzut atracție, ci poate iubirea aia dintre mama -fiu.
In orice caz, daca e vorba de sindromul salvatorului, sa știi că te poate sabota destul de mult.Am pierdut și eu multi oameni, deci știu cum e.

Legat de imaturitatea emoțională, poate ți-a zis-o doar sa fie, însă poate el nu te-a iubit sau cine știe...
Voi câți ani ați avut?