Dupa cum am spus, am o prietena care a fost peltica si am insotit-o de cateva ori la sedinte de logopedie. Te pune in fata oglinzii si te invata cum si unde sa iti tii limba ca sa scoti sunetul "s", in cazul tau, in mod corect. Tu esti sasaita pentru ca pronunti acest "s" cu limba intre dinti, si evident trebuie sa nu mai faci asa, ci sa tii limba la baza dintilor inferiori. Nu este usor pentru tine pentru ca de mica te-ai invatat sa pronunti sunetul gresit, insa te asigur ca se poate corecta si inca o data te sfatuiesc sa mergi la logoped. Uite un site foarte folositor, care te poate ajuta mult:
http://www.logopedics.info/educarea-sunetului-s.php
Nu cred ca poti face exercitiile pe care le face un logoped!
Am un var care a fost depistat cu hipoacuzie la 2 ani (si toata treaba asta din neglijenta medicilor, sa ma ierte cei care profeseaza in acest domeniu), si nu a scos un cuvant pana la 4 ani!
El acum are 8 anisori, si de 4 ani merge la logoped de doua ori pe saptamana si l-a ajutat foarte mult, bineinteles ca nu vb ca un copil normal pentru ca ar fi imposibil, dar l-a ajutat mult sa pronunte cuvintele de baza, si sa le pronunte corect!
Deci in concluzie un logoped te ajuta foarte mult, si pacat ca parintii tai nu te-au dus din timp la unul!
Dar sincer vorbind nu inteleg de ce te deranjeaza, nu asta conteaza ca esti sasaita sau nu, am o colega in clasa cu un caracter impecabil, si care e foarte foarte sasaiata si e adorata de toata scoala si de toti profesorii!
totusi Bafta!
@ Neo.
Parintii mei nu au considerat ca este ceva grav.
Sunt putin sasaita, desi pe mine ma scoate din pepeni.
Ei mi-au spus ca daca era ceva grav, se alarmau si m-ar fi dus pana acum