| kitty14 a întrebat:

.Parintii mi tipa la mine zilnic din nimicuri. in cele mai multe situatii fratele meu mai mare e devina dar ei tot pe mine dau vina. am incercat sa am si o discutie cu mama dar in zadar ce pot face?

2 răspunsuri:
| mat31new a răspuns:

Te adaptezi la mediul in care traiesti si nu bagi in seama negativul.

| SecretZoo a răspuns:

Intr-o situatie asemanatoare sunt si eu, de cand ma stiu. Mereu au fost asa. In plus ma jignesc si vorbesc cu mine ca si cum as fi ultima carpa. Stiu cum te simti, iti vine sa plangi, suferi si asta pentru ca esti constienta de faptul la nu e drept. Nu poti sa le explici deoarece nu te asculta, si daca ai face-o, ar fi in zadar, ei ar continua sa faca ce stiu mai bine, sa-ti conduca viata, sa te injoseasca, sa tipe la tine! Vorbeste cu fratele tau, daca e mai mare, probabil va intelege. Spune-i ca nu trebuie sa te certe pe tine, ca ar trebui sa fie mai responsabil si sa-si asume raspunderea pentru problemele care le cauzeaza. NU MAI PUNE LA SUFLET CE-TI ZIC EI! Asa vei ajunge in situatia in care sunt eu, sa ai ganduri sumbre, sa vrei sa-ti aperi drepturile, sa fugi de acasa sau chiar mai rau... ai grija de tine. Ascultai pe ei, dar trateaza lucrurile asa cum vrei tu. Judeca-le bine, sa nu faci vreo prostie si ai incredere ca viitorul tau este mult mai insorit decat prezentul.