Daca iei de la Intel ia-ti un core i(3, 5,7), cele i5 sunt si dual si quad core(ele fac trecerea)
o unitate nu se bazeaza doar pe procesor. mai bine iti iei piese si il faci tu e simplu trebuie sa te uiti si tu sa aiba acelasi slot piesele cqa acela care e pe placa de baza.
bezi ca procesoarele de la amd sunt bune mai mult pentru busines cum ar veni pentru ca placile de baza pentru ele sunt mai "putin dotete" adica primesc placi video mai slabute.
cele de la Intel sun mai bune pentru jocuri da mai scumpe.
uite eu aici am invatat sa cpnfigurez calculatoare
http://www.azerty.ro/
funda?
Si din alea enumerate de mine mai sus in intrebarea mea care ar fi mai bun? Ca nu ma prea pricep la pc-uri si vreau sa-mi explici si mie daca te rog!
Astea de la \AMD\ nu- s bune sau cum?
Tu doar la cel de la amd ai dat un produs exact la Intel ai dat simplu pentium(e pentium 1, 2, 3, 4)(acu n mai gasesti decat 4 noi-cred-).
ba da sunt bune si cele de la amd la fel de bune ca cele pentium si mult mai ieftine, doar
pe placa de baza nu se potriveste decat un singur soket de procesor(daca iei un amd), in timp ce la Intel toate au acelasi soket(deci placa de baza suporta si core i(5, 7) pentium vezi si tu ca pe situ pe care ti l-am dat chiar precizeaza).
alta idee e ca cele de la Intel sunt mai bune pentru jocuri pentru ca placile de baza suporta placi video mai bune(nu ma refer la ce putere are placa video 1GB 2GB, ci la vitesa procerului ei), in timp ce placile de baza care suporta amduri suporta placi video cu frecventa procesorului mai mica deci e posibil ca dupa 20ore de jucat CRISIS 3 la full HD sa iti spuna stop ca mam incins, pe cand un calculator configurat pe Intel no sa spuna asa ceva decat cand se arde(la prorpriu, ia foc).
insa un calculatori configurat pe pentium poti sal scoti chiar dublu la pret fata de unu pe amd(pe amd scoti un pc care tine macar 10 ani jocuri de ultima generetie cu vreo 2500lei, pe cand un procesor cu opt nuclee de la Intel(pretu celui pe amd e facut cu procesor oqto core) de de vreo 3500-4000lei).
funda?