| Emmmmmanuela a întrebat:

Buna! Pentru consumatorii de maria… vreau sa va zic etapele(perioadele)mele cu ea si sa-mi explicati, daca stiti, de ce la mine s-a intamplat asa.
-Prima etapa, primele dăti, totul in slowmotion, timpul parca statea in loc, nu faceam urat, adica ma controlam foarte bine, cand mergeam pe strada mă simțeam super ok, mergeam drept, eram eu dar mult mai sigura pe mine.
-A doua etapa, paranoia oriunde era ceva mai multa lume ca nu cumva sa ma vada cineva cunoscut si sa le zică părinților mei. De exemplu in autobuz, daca se uita o femeie la mine cateva secunde sau se uita din cand in cand se termina treaba, ma lua paranoia si credeam ca e o prietena de a lui mama care si-a dat seama ca am fumat si ma va zice, dar dac eram intr-un loc pustiu, n-aveam nici o treaba, adica eram ca la prima etapa.
-A treia etapa, paranoia a disparut de tot, radeam destul de mult, comunicam, ascultam muzica, cantam, mergeam pe strada si nu imi mai era frica ca dau de vreun cunoscut de ai lor mei
-A patra etapa, toleranta mea a crescut, nu prea isi mai facea efectul(deci puneam din belșug ca sa simt ceva)si deveneam tacuta, tot ce voiam sa fac era sa tac din gura, sa fiu atenta la ce se intampla in jurul meu, ori sa fiu pe ganduri cu ce imi venea pe moment, mai si socializam dar de obicei stateam in filmul meu si eram extrem de calma si de bine.
-A cincea etapa, toleranta a scazut, si a inceput sa ma faca mai tare decat la inceput, daca fumam si trebuia sa merg undeva singura, imi era foarte rusine de orice om care trecea pe langa mine, nu mai puteam sa merg din cauza rusinii, anxietatii. Imi luam trip urat mai mereu, imi dadea cu depresie sau anxietate sau ma facea rau, adica deveneam ametita, nu mai eram sigura pe mine(total opusul de la prima etapa).
-Si ultima etapa, a inceput sa imi dea atacuri de panica, plapitatii foarte mari, senzatia de sufocare pentru ca nu puteam sa imi trag aer in piept cand am aveam un atac de panica, abia mai puteam sa vorbesc pentru ca ma simteam rau. Adica ori imi dadea cu anxietate, ori atacuri de panica, cu oricine si oriunde eram. Parca imaginea se facea dintr-o data intunecata, pe cand primele dăti, totul devenea mai luminos, mai colorat.

Deci la ultimele doua etape, daca nu mi-o luam urat si eram ok, totusi eram prea praf, mai praf decat eram la inceput. Cum vine asta? Si nu veniti cu raspunsuri "nu mai consuma asa ceva" pentru ca ăsta e motivul pentru care am parasit fumatul, din cauza atacurilor de panica, anxietatii si pentru ca ma spargea mai tare decat la inceput. Am fumat zilnic cam 7 luni de zile, si dupa vreo 5-6 luni am inceput sa am tripuri urate. Va rog veniti cu o explicatie pentru treaba asta pentru ca pe mine ma depasteste situatia. Si tin sa mentionez ca dupa cele 7 luni de fumat zilnic, am facut pauza de cateva luni gandindu-ma ca tripurile urate vor disparea, si am mai fumat doar ocazional, adica cateva fumuri odata la o luna, doua, si tot ma spargea mai tare ca la inceput (adica eram ok) si daca nu eram ok, tot imi dadea anxietate si atacuri de panica. Dupa 2 luni de fumat zilnic, puneam 0.5 intr-unul si nici macar un sfert de tigara(cat sa fie fitilul), pe care deseori il fumam singura si imi faceam activitatiile ca la carte, si la ultimele 2 etape daca trageam 5 fumuri dintr-un 03 si pusa o tigara intreaga(si impartit la mai multe persoane), efectiv ma spargea tare de mai aveam putin si ma impiedicam de picioarele mele. Si va zic sigur ca nu erau legale cele pe care le am fumat ultimele dati, in caz ca voiati sa spuneti ca poate de aia mi-o luam urat, nu am fumat niciodata legale, dar stiu cum arata si cum miroase. Si mai adaug ca de cand m-am apucat, am fumat cateva luni ocazional, si dupa aceea am inceput 7 luni zilnic, pauaza cateva luni si iar ocazional. Deci nu inteleg cum unii oameni pot sa fumeze zilnic ani de zile, si sa fie perfect normali. La mine toleranta a crescut si nu ma mai spargea, iar in urmatoarea luna sa imi scada si sa fiu mai fumata decat la inceput, deci nu-mi explicccccc

8 răspunsuri:
| mastadont a răspuns:

Explicația e simplă. O dată ce ai fumat zilnic mai multe luni ai dezvoltat și o toleranță mare. Când ai făcut o pauză toleranța a scăzut la 0 dar tu ai continuat, după pauză, să fumezi ca și înainte, practic puneai o cantitate mult prea mare pentru toleranta actuală. După o pauză lungă e cel mai bine să începi cu puțin, 0.2 într-un pai ar trebui să fie arhisuficient de exemplu.
Recomand să schimbi strain-ul pe care îl fumezi. Dacă fumezi în principal sativa încearcă indica sau invers. Soiurile înspre sativa îmi crează și mie puțină anxietate dar cu indica nu am probleme. Diferitele soiuri de iarbă au proporții diferite de canabinoizi, soiurile sativa sunt bogate în CBG iar indica în CBN.

| Emmmmmanuela explică (pentru mastadont):

Ideea e ca dupa pauza aia, nu am mai fumat asa mult si nici singura, am specificat ca ma spargeam tare si deseori imi luam panica, imi dadea anxietate, si de cateva ori mi s-a intamplat sa imi dea atacuri de panica. Si se folosea 03, cu o tigara si impartit ala la cateva persoane. Acum cand ma sparg nu mai stiu cum sa merg, ma panichez pentru ca sunt tacuta si nu stiu unde sa ma uit, mai raman uneori pe ganduri uitandu ma intr-un loc, si mi-e frica sa nu ma uit inistent la cineva fara sa imi dau seama. Deci nu stiu, sunt cateva motive pentru care imi iau panica aiurea, inainte nu eram deloc asa. Repet, panica cand mi se face frica, si atac de panica cand mi-o iau urat rau de tot, imi bate inima, imi aud si simt pulsul, nu mai pot sa respir, nu mai pot sa vorbesc, nu mai pot sa merg. Oare e atac anxios? Si care e diferenta?

| mastadont a răspuns (pentru Emmmmmanuela):

Atacul de panică este o formă acută de anxietate. Ce descrii tu sunt simptomele anxietății și ale atacului de panică. Nu prea ai ce face decât ori să le lași de tot ori să încerci și alte strainuri, poate de acolo e problema.
O proporție diferită de canabinoizi înseamnă un high diferit iar soiuri de marijuana sunt sute, totul depinde de care e mai bun pentru tine. Eu pățesc aproape la fel ca tine de la soiurile în spre sativa. Mă ia practic o stare generalizată de anxietate, fără nici un motiv clar. Cu indica însă nu am asemenea probleme. Se mai poate reduce puțin anxietatea consumând în mod responsabil și cu set and settingul necesar.
De asemenea, mare grijă la starea de spirit în care te afli înainte să fumezi. Marijuana este unul dintre drogurile care aduc un plus oricărei experiențe pentru că acutizează emoțiile și simțurile. Dacă ești fericit vei fi și mai fericit, dacă este ceva amuzant vei râde și mai cu poftă dar dacă ești stresat stresul se va amplifica, dacă ai gânduri paranoice acestea vor prinde aripi iar dacă îți faci griji despre cine cum te vede chiar înainte să fumezi atunci aceste anxietăți se vor amplifica.

| Cătălin2025 a răspuns:

Tu ai prea mulți bani de aruncat, nu crezi? Dacă continui așa o să ajungi o autolacă cheală … Nu mai fuma. Ce mama dracu viață e aia în care stai otrăvit 7 zile din 7 timp de 7 luni. Încă un 7 d-ăsta și-ți intră specială … TBC. Nu mai fuma! Eu când am anxietăți merg la munca și dispar. Așa o sa vezi și tu ce înseamnă banii aia și cum ii fac părinții tai. Să-ți fie rusine! Sper să te pârască cineva. Să te tundă ai tăi cu rindeaua!

| Emmmmmanuela explică (pentru Cătălin2025):

Au aflat anul trecut si am continuat sa fiu rebela inca niste luni. Partea cea mai funny e ca nu thc ul era problema cea mai mars, ci prizatul de cristale

Si ce cumpăram, era din bursa scolara, bani de buzunar nu am mai primit cam din vara 2023. Oricum nu mai consum asa ceva, aveam doar curiozitatea aceea legata de maria pentru ca sunt persoane care fumeaza ani la rand si nu au absolut nimic, iar eu dupa niste luni am inceput sa am atacuri de panica si sa fiu anxioasa, pe cand la inceput eram total opusul cand fumam fata de ultimele dăti

| Cătălin2025 a răspuns (pentru Emmmmmanuela):

Lasă fumatul puișor …
Și mai este o vorbă: curiozitatea a ucis pisica! Nu ești rebelă dacă consumi chestii care îți prăjesc creierii. Cui îi pasă pe lumea asta de droghiștii care fumează maraciuca in fiecare zi și nu au nimic? Cui?! Dacă nu te lași viitorul pentru tine nu suna roz. Probabil vei ajunge cheală și îmbrăcată intr-un tutu târând un cărucior de la Lidl sub un pod plin de grafitii și amenințând lumea ca puteai sa devii cineva …

Baga la cap cand citesti ceva laughing