| Ever a întrebat:

BunahappyPeste 4 luni implinesc 16 ani.si parintii mei.nu ma lasa sa vin acasa mai tarziu de ora...5.cand se intuneca(iarna). si mereu stau in capul meu.imi pun 1000 de intrebari unde ma duc, si ce fac, cu cine.si m`am saturat! ma simt ca intr-o cusca.Am uitat sa specific.de fapt locuiesc cu mama. unchiul meu, matusa mea si varul meu.Si unchiul meu comanda totul! va rog.sa imi dati un sfatt! am avut ganduri sa si plec.de acasa dar nu as avea unde.

Răspuns Câştigător
| adorciocolata a răspuns:

Este normal ca ai tai sa-si faca griji, insa nici chiar asa. Asta inseamna ca nu prea au incredere in tine. Fa ceva ca sa le demonstrezi ca pot avea incredere in tine. De exemplu ajuta-i la curatenie, la gatit (daca te pricepi) etc. Arata-le ca te-ai maturizat si esti capabila sa ai cat de cat grija de tine. Este normal ca iarna sa-ti spuna sa vii la ora 5 acasa pentru ca este intuneric si e destul de periculos. Insa daca te duci la o prietena si vii acasa cu autobuz/masina nu va fi o problema. Cand pleci de acasa, nu uita sa-ti iei telefonul mobil ca sa ajungi la o ora rezonabila. Daca intr-o zi i-ai ajutat la treburile gospodaresti, cred ca ai tot dreptul sa mergi la o petrecere seara la o ora rezonabila (de exemplu ora 23). Spune-le ce te deranjeaza pe un ton calm si poate veti reusi sa gasiti o solutie. Esti adolescenta si ai tot dreptul sa te distrezi, dar in limitele bunului simt. Uite si un articol de pe TPU, poate te ajuta: http://www.TPU.ro/adolescenti/cum-sa-iti-convingi-parintii-sa-te-asculte/
Mult succes cu ai tai si sper ca te-am ajutat!

3 răspunsuri:
| PrunaPătrată a răspuns:

Nu este nimic in neregula ca te-ai sarutat cu cineva tongue nu iti face atatea griji eu zic sa ii spui adevarul mamei tale sa vezi ca nu o sa se intample ceva neobisnuit, eu acum 13 zile am implinit 14 ani si m-am sarutat de vreo 10 15 ori dar dupa cum am citit intrebarea mama ta o sa te intrebe cu cine te-ai sarutat daca e de treaba chestii din astea tu ii poti raspunde afirmativ daca e adevarat, baftawinking daca vrei dai si funda happy

| Ever explică (pentru PrunaPătrată):

La ce te referi cu sarutatul?! wtf?! despre ce vbesti acolo?straight face

| SweetyL a răspuns:

Draga ever, eu am doar 14 ani dar acum ceva timp am avut o problema asemanatoare cu tine. Parintii mei ma interogau de fiecare data cand mergeam undeva si ma simteam ca la politie. Banuiesc ca si in cazul tau cat si in al meu parintii nu aveau sufiecienta incredere in tine. Incearca sa le arati ca esti mult mai responsabila decat cresd ei ca esti si asa poate nu te vor mai supune acestui chin prin care treci acum. La mine a mers. La inceput a fost mai greu pentru ca a trebuit sa fac toate lucrurile aproape perfect dar in cele din urma am primit mai multe drepturi ca inainte. In concluzie incearca sa pari un ingeras cel putin in fata lor si intra-le sub piele, mai ales unchiului tau. Succes! :*