| Nicol28 a întrebat:

Bună! Prietena mea de 17 ani de curând a avut prima ei relație cu un băiat care era încă în suferință după fosta lui prietena cu care a stat 1 an de zile! Prietena mea fiind un suflet foarte bun și îndrăgostită de el a făcut tot ce a putut ca să o placă și în acest interval de timp a avut și prima experiență sexuală. El nu era afectuos cu ea delocpractic doar o ținea de formă lângă el chiar și când s-au culcat împreună a fost foarte brutal prietena mea sângerând după timp de trei zile! Relația a a terminat dar deși toată lumea îi spune ca nu a fost bun pentru ea ca nu o merita sau să o ia ca pe o experiență și să meargă mai departe chiar și psihologul a sfătuit-o acest lucru ea plânge într-una și se gândește doar la el! Cum aș putea să o ajut să depășească momentul pentru ca toți suntem în stare de șoc! Îmi este teamă să nu devină depresivă sau să aibă o părere greșită pe viitor și să repete greșeala! Mulțumesc pentru răspunsuri

3 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

N-ai cu ce sa o ajuti. De asta se spune ca prima iubire nu se uita niciodata. Prietena ta a avut ghinionul sa fie folosita drept pansament de catre acel indivit. De asta tine si tu minte toata viata ta urmatorul lucru: NICIODATA sa nu intri intr-o relatie cu o persoana care tocmai a trecut printr-o despartire pentru ca vei avea parte de o relatie de tip pansament. Este foarte important inainte sa intri intr-o relatie cu o persoana sa stii cand s-a terminat ultima sa relatie.

Suferinta face parte din procesul de maturizare. Anii vor trece si o sa fie ok. Nu zic ca o sa uite ca asa ceva nu se uita niciodata dar o sa invete sa treaca peste ce s-a intamplat.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Fii alături de ea, ascult-o fără să o judeci și validează-i sentimentele. Ajut-o să înțeleagă că durerea va trece și că merită respect și iubire adevărată. Oferă-i activități care să o distragă și încurajeaz-o să continue terapia. Asigură-te că nu se izolează și, dacă simptomele depresive persistă, sugerează ajutor specializat.

| Năsăud a răspuns:

Nu e o situatie chiar simpla.
Dacă vrei sa o salvezi e posibil să-ti dai seama că ti-ai luat o sarcina peste puterile tale.
Ea a facut din aceasta iubire o obsesie.
Presupun că e si incapatanată, de obicei acest fel de persoane nu accepta ce s-a intamplat.
Dar singura solutie e iertarea.
Si acceptarea.
Sa fie mai blândă cu ea insăși si cu cel care a rănit-o.
De altfel era clar că nu va merge relatia.
El a folosit-o doar ca pansament pentru esecul lui.
Nu spun toate astea să judec, chiar si ei cand ii spui ceva nu trebuie sa o ranesti mai tare.
Doar ar trebui sa o evaluezi ca sa vezi din ce punct ar putea incepe vindecarea ei.