Nu ai nevoie de sfaturi.Se mai întâmplă la unele femei chestia asta dar daca nu ai cerut sfaturi de la un farmacist ai putea pentru pacea ta interioară să îi ceri o părere.
Sper că te-am liniștit!
Buna.E foarte dificil de spus.Adevarul e ca exista o mie de factori externi care ne imbalanseaza hormonii, iar faptul ca avem si menstruatia mi se pare cam multa bataie de cap pentru nimic.
Poate ar trebui sa iti reevaluezi alimentatia si produsele de igiena/ingrijire/machiaj etc pe care le folosesti? Majoritatea au ingrediente care actioneaza ca perturbator endocrin si chiar daca nu constituie 100% sursa problemei tale, cu siguranta contribuie un procent semnificativ.Pentru alimentatie, voi spune scurt, consider ca ar trebui sa mai reduci din dulciuri. Apoi, eu folosesc aplicatia Inci Beauty, ma astept sa primesc report la cat de des ii fac reclama pe aici. Recent a fost lansata si versiunea in romana.
Dar cred ca e foarte important ca fetele si femeile sa stie ce substante si ingrediente chimice aplica pe corp. Aplicatia se instaleaza pe telefon si e gratis, scanezi codul de bare si primesti un scor (20/20 e cel mai bun, iar cand scade inseamna ca produsul devine controversat), plus lista de ingrediente pentru orice (fara alimente, doar ingrijire/igiena/machiaj). Ingredientele nocive ti le arata cu rosu si portocaliu, iar daca dai click pe ele scrie cum sunt folosite si ce efecte pot avea.Cu galben sunt ingredientele mai ok, cu verde cele care nu afecteaza cu nimic. Si scorul oferit e tot in culorile acestea, ca sa iti dai seama rapid ce si cum.
Iti multumesc pentru sfat, am invatat ceva nou o intrebare… crezi ca daca as avea ovare polichistice, s-ar fi vazut acum 2 ani la ecograf si doamna doctor de atunci sa nu isi fi dat seama?…
Imi place sa cred ca si-ar fi dat seama, insa la ce cazuri mai auzi pe la tv de medici care nu stiu sa-si practice meseria, nu poti sti cu precizie? Poate totusi nu ai avut un astfel de ghinion.Ah si am uitat sa mentionez legat de alimentatie : exista studii care au aratat ca organismele modificate genetic si consumul de carne plina de antibiotice si alte minuni, de asemenea ne afecteaza sistemul endocrin.Nu prea ai cum sa stii ce si cum, pentru ca daca mergi pe acest fir logic, absolut nimic nu mai este sanatos, legumele si fructele sunt si ele pline de pesticide etc. Dar poti controla unele aspecte cat de mici.De exemplu daca mananci des fast food, ar fi ok sa renunti treptat si sa incerci sa-ti faci tu acasa una alta.Valabil si pentru dulciuri sau snacks. Exista retete pe internet cat sa-ti ajunga o viata si gatitul poate deveni foarte fain, nu sa ramana doar o alta sarcina neplacuta, pentru acasa.
Multumesc pentru sfaturi, o sa incerc
Doar un medic bun iti poate spune, bine ca poti avea o viata normala. Ramane de vazut daca esti si fertila.
Probabil asteptam si alte raspunsuri, asa cum astepti si tu ora de bune maniere!
Da, mi-a raspuns, dar probabil eu nu folosesc niciun factor de risc extern care sa contribuie atat de mult la problema mea. In schimb, apreciez straduinta. Daca ti-ai vedea de treaba, probabil ar merge lumea mai bine ))
Diorrus întreabă: